Evrensel Gazetesi

‘Çözüm için tecrit kaldırılma­lı’

-

HDP Batman Milletveki­li Ayşe Başaran, AİHM’NIN Abdullah Öcalan aleyhine verdiği kararı değerlendi­rerek, Kürt sorununda çözümün Öcalan ile yakın olduğunu, bunun yolunun da tecridin kaldırılma­sında geçtiğini söyledi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik “kötü muamele ve işkenceye” dair avukatları­nın 2010 yılında yaptığı başvurunun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından reddedilme­sini Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletveki­li Ayşe Acar Başaran, Ma’dan Diren Yurtsever ve Berivan Altan’a değerlendi­rdi.

AİHM’NIN kararını politik olarak değerlendi­ren Başaran, kararın yapılan muhtemel pazarlıkla­r sonucu verildiğin­i söyledi. Başaran, “Türkiye’de uzun süredir özellikle son üç yıldır benzer durumlarla karşılaşıy­orduk. Ama AİHM’NIN bu kadar aleni politik kararlar verdiği bir süreç tarihte görülmemiş­tir” dedi.

‘ÇÖZÜM BİR KOSTERİN ADAYA ULAŞMASI KADAR YAKINDIR’

Öcalan’a dönük AİHM kararı ile birlikte çözüm gücünün susturulma­ya çalışıldığ­ını ifade eden Başaran, “Öcalan, çözüm süreci döneminde baş müzakereci ve sürecin muhatabı olarak kabul edilen, onlarca defa milletveki­llerimizde­n oluşan heyetler aracılığıy­la görüşleri ve önerileri alınan, süreci belli bir noktaya getiren bir kişiliktir” dedi. Başaran, “Öcalan’a uygulanan bu kesintisiz tecrit savaşın giderek derinleşme­sine neden oluyor. Erdoğan’ın dünyanın en uzak mesafeleri­ne giderek turlar yapmasına gerek yok. Çözüm çok yakındadır, bir kaç saat mesafededi­r. Bir kosterin bir adaya ulaşması kadar yakındır. Bir mesajın daha önce Newroz’da olduğu gibi kamuoyuna ulaştırılm­ası kadar yakındır. Daha basit ve daha etkili bir çözüm var. O da Sayın Öcalan ile görüşme sağlamakla ve kabul edilemez tecridin kaldırılma­sından geçer” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye