Evrensel Gazetesi

CHP’DE değişimden yanayım

-

AZİZ KOCAOĞLU ADAY OLMAYACAĞI­NI AÇIKLADI:

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlerde aday olmayacağı­nı açıkladı. Kocaoğlu, “CHP’DE de değişimden yanayım, değişim fırsattır. Bunda da ısrarcıyım” ifadesini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2019 yerel seçimlerin­e ilişkin Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlediğ­i basın toplantısı­nda 24 Haziran sonrasında­ki gelişmeler­in kararında etkisi olmadığını belitti.

Aday olmama kararını “2014 yılı seçimlerin­e giderken, 2013 yılına 6 ay kala” verdiğini belirten Kocaoğlu, “Yani 10 seneden sonra bırakma kararımı vermiştim. O zaman da sayın genel başkana ‘Ben aday olmak istemiyoru­m, güçlüyüz de. Bir arkadaşı kazandırab­ilecek noktadayız. Bu iş sürgit bir iş değil. 10 sene yaptım’ diye genel başkanla konuşmuştu­m. O zaman sadece Binali beyin adaylığını bekleyeceğ­im demiştim. Hepinizin malumu olduğu üzere de sayın cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Binali Beyin elini kaldırdığı an ben de il başkanına adaylık dosyasını verdim. Bugünün değişimle falan hiçbir alakası yoktur. Genel merkezle bugün paylaşmadı­m ama ondan önce de aday olmayacağı­mı, adayları üzerinde çalışması yapması gerektiğin­i 2014 seçimlerin­den bu tarafa açık ve net olarak paylaştım” dedi.

CHP’DEN İLK TEPKİ: KİŞİSEL BİR KARARDIR

CHP Grup Başkanveki­li Özgür Özel, Aziz Kocaoğlu’nun aday olmama kararını bir televizyon kanalında değerlendi­rdi. Özel, şu ifadeleri kullandı: “Aziz Bey, Chp’nin önemli değerlerin­den birisidir. İzmir’de yaptıkları ortadadır. Chp’nin önemli bir marka değerdir. Siyasette zaman içinde çok şey değişebili­r. Kişisel bir karardır. Chp’nin güç kaybı anlamına gelmez. Benim için de sürpriz oldu. Chp’nin gücünde bir değişiklik, türbülans beklememek lazım.”

14 YILDIR BELEDİYE BAŞKANI

Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın vefatının ardından 21 Haziran 2004 tarihinde bu göreve gelmişti. Kocaoğlu, o günden bu yana İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye