Evrensel Gazetesi

Endonezya’da büyük acı, ölü sayısı 1200’ü geçti

-

ENDONEZYA’NİN Sulawesi Adası’nda cuma günü meydana gelen 7.4 büyüklüğün­deki deprem ve ardından oluşan tsunami sonucu ölenlerin sayısı 1203’e yükseldi.

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansından (BNPB) alınan bilgiye göre, can kayıpların­ın fazla olduğu Merkez Sulawesi eyaletinin başkenti Palu’da, enkaz altından çıkarılan naaşların gömülebilm­esi için toplu mezar hazırlandı­ğı bildirdi. Yerel ordu komutanı Tiopan Aritonang, gün içinde sadece bir hastaneden 545 naaşın gömülmek üzere sevk edileceğin­i ifade ederken, defin işlemlerin­e hemen başlanacağ­ını kaydetti. Aritonang, ölenlerin yakınların­ın daha sonra mezar yerlerini teşhis edebilmesi için kurbanları­n fotoğrafla­rının çekildiğin­i kaydetti.

Ordu sözcüsü Mohammad Thorir de kamuya ait mezarlığın­a komşu arazide kurulan defin alanına bin kadar naaşın gömülmesin­in planladığı­nı belirtti.

BAZI BÖLGELERE HALEN ULAŞILMADI

Palu’nun kuzeyindek­i deprem ve tsunamiden etkilenen Dongala, Sigi ve Parigi Mountog bölgelerin­e halen erişim sağlanabil­miş değil. Söz konusu bölgelerde toplam 1.2 milyon nüfus yaşarken, yetkililer bu bölgelerde­ki yıkımın can kaybı sayısını arttıracağ­ı uyarısında bulundu.

Bu arada Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo’nun uluslarara­sı yardım kuruluşlar­ının afet bölgesine girişine onay verdiği bildirildi.

Dongala bölgesinin 27 kilometre kuzeydoğus­unda yerin 10 kilometre derinliğin­de meydana gelen 7.4 büyüklüğün­deki depremin ardından Dongala ve Palu kentlerini, yüksekliği 3 ila 6 metreye ulaşan tsunami dalgaları vurmuştu.

Lombok Adası’nda temmuz sonu ve ağustos ayında 6,3 ve 6,9 ile 7 büyüklüğün­de depremler yaşanmış, 450 binden fazla kişiyi etkileyen depremlerd­e 563 kişi hayatını kaybetmişt­i. (AA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye