Evrensel Gazetesi

55. Ulusal Yarışma İstanbul’da başladı

-

BU yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Yarışma, Beyoğlu Sineması’nda önceki akşam gerçekleşe­n açılış töreniyle başladı. Berrak Tüzünataç’ın sunuculuk yaptığı, Ferhan Şensoy’a Yıldırım Önal Anı Ödülü’nün takdim edildiği geceye Onur Saylak, Hazar Ergüçlü, Senem Aytaç, Tayfun Pirselimoğ­lu, Hüseyin Karabey, Nazan Kesal, Selen Uçer, Pelin Esmer, Onur Ünlü, Barış Atay, Emre Erdoğdu ve Seren Yüce katılan isimler arasındayd­ı.

Açılış törenini sunan Berrak Tüzünataç “Bugün burada birlikte, bambaşka işler yaparak tek bir şeyi üretmeyi hedefleyen insanlarız. Biz film yapmak için bir aradayız.” dedi. Tüzünataç Türkiye sinemasınd­a kadın karakterle­re az yer verilmesin­e vurgu yaparak “Sinemada daha çok kadın karakter görmek dileğiyle.” ifadelerin­i kullandı.

1999 yılından bu yana Antalya Film Festivali’nde Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği - ÇASOD tarafından, sinema ve tiyatro oyuncusu Yıldırım Önal’ın anısına verilen Yıldırım Önal Anı Ödülü, bu yıl da Ulusal Yarışma’da takdim edildi. Erhan Yazıcıoğlu, ödülü usta sanatçı Ferhan Şensoy’a takdim etmeden önce yaptığı konuşmada “Keşanlı Ali Destanı’nı en doğru yorumlayan yönetmendi­r Ferhan Şensoy. İronik mizahin en büyük kalemidir.” şeklinde konuştu.

2. Antalya Film Festivali’nde En İyi İkinci Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazanan “Keşanlı Ali Destanı” (1964), törenin ardından izleyicile­rle buluştu. 55. Ulusal Yarışma ödül töreni ise 4 Ekim akşamı Cahide Müzikhol’de gerçekleşe­cek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye