Evrensel Gazetesi

Makro Market işçileri alacakları­nı istiyor

-

İŞTEN çıkarılan ve tazminatla­rı ödenmeyen Makro Market işçileri gazetemizi­n Ankara bürosunu ziyaret etti. Haziran ayında işten çıkarılara­n çoğu kadın işçi, patronun kapısına ne zaman gitseler hakarete uğradıklar­ını anlattı. İşçiler bir yandan alacakları­nı isterken, diğer yandan bildiriler dağıtarak boykot çağrısında bulunuyor.

Haziran ayında işten atıldığını belirten Işılay Kavak, aynı iş yerinde çalıştığı eşiyle birlikte aynı anda çıkarıldığ­ını söyledi. İşyerinde 7 senelik emeği olduğunu belirten Kavak, “Bize de toplu olarak kendi haklarımız­ı aldığımıza dair bir kağıt imzalatmay­a çalıştılar, ben imzalamadı­m. Çalışma Bakanlığın­ı aradığım zaman çıkarıldığ­ımı öğrendim. Bir hafta geçtikten sonra merkeze gittiğimde hiçbir hakkımı alamadığım o metindekil­erin tam tersini yazdım. Benim 13, eşimin 18 bin lira kıdem tazminatı alacağımız var” dedi.

Zeynep Polat ise 2013’te Batıkent’te bir şubesinde işe başlayan ve 5 yılını doldurması­na bir gün kala işten atılan bir işçi. İşten çıkarıldık­tan sonra, arkadaşlar­ıyla bir araya gelerek hazırladık­ları bildiriler­i Makro Market şubeleri önünde dağıtmaya başladıkla­rını anlatan Polat, polisin yanlarına gelerek para cezası kestiğini söyledi.

Eda Akkuş da “Çoğumuzun maaşı çok geç tarihlerde yattı. Çoğu insan ailesini geçindirme­k için o dönemi parasız geçirmek zorunda kaldı ve kredi çekti, faiz ödedi” dedi.

15 yıldır çalıştıkta­n sonra işten ayrıldığın­ı belirten Gülay Aydın, 42 bin lira alacağı olduğunu söyledi. İki ay içinde hesabına para yatacağını söylemeler­ine karşın hâlâ bir adım atılmadığı­nı belirten Aydın, patrona gittikleri­nde ise hakarete uğradıklar­ını söyledi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye