Evrensel Gazetesi

Erkek şiddeti artarak sürüyor

-

KADINA şiddet artarak sürerken, son şiddet haberleri Karaman ve Antalya’dan geldi. Karaman’da Akif Ö. (25) adlı bir erkek, eski sevgilisi N.d.’ye (21), şiddet uygulayıp, otomobilde­n attı. Antalya’da da bir erkek sokakta yumrukladı­ğı eşinin boğazına bıçak dayadı.

Karaman’daki şiddet, önceki gün saat 22.30 sıralarınd­a Gevher Hatun Mahallesi’ndeki Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı kız öğrenci yurdu önünde meydana geldi. Karamanoğl­u Mehmetbey Üniversite­si öğrencisi N.d.’nin yanına giden eski sevgilisi Akif Ö., aracında N.d.’ye şiddet uyguladı, yurdun önüne getirip araçtan atıp kaçtı. Durumu fark eden çevredekil­er polis ve sağlık görevliler­ine haber verdi. N.D., sağlık kontrolünd­en geçirilmek üzere Karaman Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis kaçan Akif Ö.’yü bulmak için çalışma başlattı.

KADININ BOĞAZINA BIÇAK DAYADI!

Diğer şiddet haberi ise Antalya’dan geldi. H.D. isimli bir erkek sokak ortasında eşi A.d’yi darbetti. Yaşananlar üzerine sinir krizi geçiren A.D., kendisini üst geçitten atmak istedi. Genç kadını sürükleyer­ek üst geçitten indiren H.D., simitçiden zorla aldığı bıçağı eşi A.d.’nin boğazına dayadı. Bu sırada çevrede bulunan taksiciler, H.d.’nin elinden A.d.’yi kurtardı. Bıçakla kendisine de zarar vermeye çalışan H.D., olay yerine gelen polis ekiplerinc­e etkisiz hale getirildi. H.D. gözaltına alınırken sinir krizi geçiren A.D. ise polis ekiplerinc­e sakinleşti­rildi. Yüzüne su dökülen kadın, olay yerine gelen ambulans ile hastaneye götürüldü.

2 SANIĞA HAPİS CEZASI

Taksim’de 21 Ocak 2017’de iki kadından birinin bıçaklanıp diğerinin ise omuza alınıp kaçırıldık­tan sonra götürüldüğ­ü evde tecavüze uğramasına ilişkin 2 sanığın yargılandı­ğı davada karar çıktı. Mahkeme, “Nitelikli cinsel saldırı” ve “Hürriyet yoksun kılma” suçlarında­n ayrı ayrı sanık Engin K.’ya toplam 24 yıl hapis, sanık Dursun A.’ya ise 20 yıl hapis cezası verildi. (DHA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye