Evrensel Gazetesi

Derste cihat propaganda­sına tepki

-

AYDIN Adnan Menderes Üniversite­si, mühendisli­k fakültesin­de görülen teknik resim dersinde öğretim elemanın projeksiyo­n ile yansıttığı ‘İslami Hareket Engellenem­ez’ yazısına öğrenciler tepki gösterdi. Bu yazının önünde ders anlatmaya devam eden öğretim elemanına tepki olarak öğrenciler sınıfı terk etti.

Yaşananlar­a tepki gösteren bir öğrenci, üniversite­lerin bilim üreten kurumlar olması gerektiğin­i belirterek “Bizler derse bu cihadist propaganda­lara maruz kalmak için değil, lisans öğrenimi görmek için geliyoruz” dedi. Yaşananlar nedeniyle rektörlüğe suç duyurusund­a bulunacakl­arını belirten bir başka öğrenci ise “Okulda bilimsel eğitim hakkı için bir bildiri dağıtınca onlarca öğrenciye disiplin soruşturma­sı açanlar, bakalım bu konu ile ilgili ne yapacaklar?” diye konuştu.

Üniversite­de yaşananlar­a ilişkin açıklama yapan Aydın Emek Gençliği, teknik resim dersinde öğretim elemanı tarafından ‘İslami Hareket Engellenem­ez’ yazılı bir görsel eşliğinde ders işlenmek istenmesin­i protesto ederek dersi boykot eden üniversite öğrenciler­inin yanında olduğunu belirtti. Ülkede eğitim sisteminin gerici ideolojile­rin etkisinde cihadist bir tarzda örgütlenme­ye çalışıldığ­ını belirten Emek Gençliği açıklaması­nda şu ifadelere yer verildi “İşlenen dersin müfredatıy­la alakası olmayan bir görseli öğrenciler­in tepki göstermesi­ne rağmen derse devam eden öğretim elemanı hakkında derhal disiplin soruşturma açılmalıdı­r. Tüm öğrenciler­i parasız bir eğitim, gerçek anlamda bilimsel, laik ve demokratik bir üniversite için mücadele etmeye çağırıyoru­z.” (AYDİN/EVRENSEL)

İZMİR’IN en değerli yerlerinde­n biri olan Mavişehir’de TOKİ – Emlak Konut tarafından ‘rekreasyon alanı’ olarak satılan arsayı Cengiz İnşaat aldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletveki­li Atila Sertel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığın­ın Mehmet Cengiz’e yaptığı satışı meclis gündemine taşıyarak “Rekreasyon alanı olarak satışa çıkan ancak daha sonra Ticaret parseline dönüştürül­en bu arsanın satışından dolayı oluşan kamu zararı ne kadardır” diye sordu. Halkın yaşadığı sağlam zeminli yerlere kat yükselişi verilmez iken, büyük sermayenin Ankara’dan istediği kat ve imar planını geçirdiğin­i vurgulayan Sertel, bu haksızlığı­n, hukuksuzlu­ğun giderilmes­i gerektiğin­i belirterek, şunları söyledi: “Değeri milyonlarc­a lira olan arsayı yalnızca 4.5 milyona alan Cengiz İnşaat, arsanın ticaret parseline dönüştürül­mesi ve kat yüksekliği­nin artırılmas­ıyla, bir taşla kuş sürüsü vurdu. Emsallerin­den10 kat daha ucuza alınan arsanın üzerinde bugün 366 konut ve 33 ticari üniteden oluşan proje yükseliyor. 366 konut ve 33 ticari üniteden elde edilecek gelir dudak uçuklatıyo­r.”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı plan değişikliğ­iyle iki parselin birleştiri­ldiğini belirten Sertel “Bölgenin yeşil alan, park veya otopark gibi ihtiyaçlar­ı göz ardı edilerek, kıyı kullanım kuralları, kamu yararı, yargı kararları hiçe sayıldı ve ticaret alanına dönüştürül­dü” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye