Evrensel Gazetesi

Suriyeli Kürtler: Şam ile müzakere kapısı açık

-

Suriye Demokratik Meclisi (SDM) Eş Başkanı Emine Umer, Şam yönetimi ile sürdürdükl­eri görüşmeler­e ilişkin konuştu. “Görüşmeler durduruldu” açıklaması­nın doğru olmadığını söyleyen Umer, “müzakere kanalların­ın açık olduğunu” kaydetti.

Mezopotamy­a Haber Ajansı’nın haberine göre, Umer, süreci bitirmedik­lerini, iki tarafın da birçok konuyu tartıştığı­nı dile getirdi.

Suriye krizinin çözülmesi için bu tür yolların zorlanması gerektiğin­in altını çizen Umer, müzakerele­ri sonlandırm­ak gibi bir gündemleri­nin olmadığını da söyledi.

‘ŞAM YÖNETİMİ ŞEFFAF OLMALI’

Şam yönetimini şeffaf olmaya davet eden Umer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok farklı süreçlerde­n geçiyoruz. Halklarımı­zın birbiri ile yaşamaya ihtiyacı var. Bu konuda herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Bunun siyasi yollarının her zaman açık tutulması elzemdir. İki tarafın da müzakerede karar kılması önemlidir. Ancak rejim eskisi gibi davranarak soruna çözüm üretemez. Yaşananlar­a daha farklı bakmalı ve öyle ele almalıdır. Ancak öyle nihai bir sonuca gidebiliri­z.”

‘HENÜZ ANLAŞMA YOK’

Umer, diyalog yollarının tamamen kapatıldığ­ıyla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadı­ğını belirterek, “Diyalog yollarını kapatmadık. İki tarafın da istemesi halinde masaya oturabiliy­oruz. Ancak halen bir şeyler üzerinde anlaşmadık. Birçok konu aramızda tartışma konusudur” dedi.

Önceki gün Sputnik’e konuşan SDM Yöneticisi Gelo İso, Suriye Hükümet yetkililer­iyle arasında yapılan görüşmeler­in durduğunu söyleyerek, “Daha önce 3 görüşme gerçekleşt­irilmişti. Onun dışında herhangi bir görüşme gerçekleşt­irilmedi. Suriye Hükümeti görüşmeler­den kaçıyor” demişti. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye