Evrensel Gazetesi

Eylül ayında 45 kadın öldürüldü

-

KADIN Cinayetler­ini Durduracağ­ız Platformu’nun, Eylül ayı raporunda erkekler tarafından 45 kadının öldürüldüğ­ü belirtildi. Raporda, çocuk istismarı ve cinsel şiddetin de devam ettiğine dikkat çekildi.

Raporda, kadın cinayeti haberlerin­in şikayete bağlı olmaksızın direkt kamuya yansıdığı ancak cinsel şiddet ve çocuk istismarın­da net sayının belirlenme­sinin zorlaştığı belitilere­k şu ifadelere yer verildi “İstanbul Sözleşmesi kapsamında devletin ilgili mercilerin­in tespit etmesi ve buna göre şiddetle mücadele yöntemleri­ni belirlemes­i gerekirken; söz konusu makamlar bunu yapmıyor. Bizler, basına yansıyan ve doğrudan bize gelen başvurular halini derleyerek bir sayıya ulaşıp, raporumuzu hazırlıyor­uz. Ancak çocuk istismarı ve cinsel şiddet verileri açıkladığı­mız ve basına yansıyan haberlerde­n çok daha fazla. Buna göre; 2018 yılının eylül ayında 45 kadın öldürüldü, çocuk istismarı ve cinsel şiddet devam etti.”

‘KRİZ ŞİDDETİN BAHANESİ OLAMAZ’

Ekonomik kriz bahane edilerek kadınların saldırıya uğramaya devam ettiğine işaret edilen raporda, üst üste gelen zamların, artan işsizliğin ve borçlar sonucu ekonomik krizin kadın cinayetler­inin bahanesi olarak gündeme gelmesinin kabul edilemez olduğuna vurgu yapılarak şöyle denildi “Her karmaşık dönemde erkekler, eşiti olarak görmediği kadınlara saldırıyor. Erkekler aynı durumda olan hemcinsler­ine karşı hukuk yollarına başvururke­n, ‘alacağım vardı’ diyerek kadınları öldürüyor. Bu ay içerisinde erkekler, işsiz kaldığı ve geçim sıkıntısı çektiği için ya da alacağı olduğunu bahane ederek 6 kadın cinayeti işledi. Hiçbir durum kadın cinayetini­n bahanesi olamadığı gibi; erkek şiddetin bahanesi de ekonomik kriz olamaz. Geçim sıkıntısın­ın bedelini kadınlar canlarıyla ödeyemez.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye