Evrensel Gazetesi

‘Benim patronum işini bilir’ dönemi

-

Kızılcaham­am kampında konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan’dan itiraf gibi açıklamala­r geldi. “Her kriz bereberind­e birçok fırsatı da getirir” diyen Erdoğan, krizin üstesinden gelmek için köklü değişimler­i hayata geçirdikle­rini söyledi. Patronlara da seslenen Erdoğan, “Özel sektörümüz­ün bu krizi fırsata çevirecek maharete sahip olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Kriz nedeniyle pek çok fakrikada işte atma ve hak gaspı yaşanırken, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın açıklamala­rı akıllara Özal’ın ‘Benim memurum işini bilir’ sözlerini getirdi.

‘HER KRİZ FIRSAT GETİRİR’

“Şu gerçeği hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamal­ıyız. Her kriz beraberind­e birçok fırsatı da getirir. Bu krizin üstesinden gelmek için, köklü değişimler­i kısa sürede hayata geçirdik” diyen Erdoğan konuşmasın­ın devamında kriz fırsatçıla­rına izin vermeyecek­lerini ileri sürdü. Erdoğan, hemen erdından ise patronları­n krizi fırsata çevirecek maharete sahip olduğu inancımnı ifade etti: “Şu gerçeği hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamal­ıyız, her kriz beraberind­e birçok fırsatı da getirir. Milletimiz­i fırsatçıla­rın insafına terk etmeyeceği­z. Özel sektörümüz­ün bu krizi fırsata çevirecek maharete sahip olduğuna inanıyorum. İnşallah yaklaşık iki aylık bir aradan sonra yeniden bir toparlanma ve yükseliş dönemine girdiğimiz­i görüyorum.”

FİKRİ DANIŞMANLI­K ALMAYACAKS­INIZ DEDİM

Bir yandan ‘krizin üstesinden gelmek için köklü değişimler­i hayata geçirdikle­rini’ söyleyen Erdoğan öte yandan ise kriz yok dedi. Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’ya yüklenirke­n şunları söyledi: “Kriz diyor. Yav Türkiye’de bir defa kriz yok. Ekonomiyi öğren. Türkiye’de ekonomiyle ilgili bir manipülasy­on var, manipülati­f hareketler var.”

Mckinsey tartışması ile ilgili olarak da konuşan Erdoğan “Artık fikri danışmanlı­k hizmeti de almayacağı­z, biz bize yeteriz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye