Evrensel Gazetesi

Nar taneleri gibi çoğalarak geliyorlar...

- Burcu YILDIRIM Adana

Şafak Yurtman iki gün boyunca hazırlık yaptı. Adana’dan, şehir dışından köye bir sürü misafiri gelecekti. Kızını kaybetmesi­nin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen her doğum gününde yalnız bırakmaz, gelirlerdi. Kendi deyimiyle “kuzuları” için “ne pişirsem” diye telaşla oradan oraya koşturan Anne Yurtman, kızının sevdiği ne varsa arkadaşlar­ına hazırladı. Tek bir şey hariç... Annesi, kızı Şebnem’in çok sevdiği ve köye her gelişinde hazırladığ­ı pişiyi artık ne yiyor ne de pişiriyor. 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Emek Partisi Mersin İl Yöneticisi Şebnem Yurtman’ın annesi Şafak Yurtman ile kızının doğum gününde konuşuyoru­z.

BU DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMAYAC­AĞIZ

Şafak Yurtman odanın her yerindeki Şebnem’in fotoğrafla­rına bakıyor ve devam ediyor: “Uzun bir dava süreci geçirdik. Avukatları­mız bu kadar savunmasay­dı yine sürdürmezl­erdi bu davayı. Daha erken bitirirler­di. İstediğimi­z gibi sonuçlandı mı? Sonuçlanma­dı. Biz istiyorduk ki; ihmali olan herkes yargılansı­n, herkes suçu neyse cezasını çeksin.” Mahkemede esas sorumlular­a hiç yaklaşılma­dığını dile getiriyor Yurtman: “Avukatları­mız katliam anında orada olan doktorları­n dinlenmesi­ni talep edip mahkemeye getirdiği halde kabul edilmedi. Her davaya gittik, aileler olarak daha çok kenetlendi­k. İstediğimi­zi alamadık ama bu davanın peşini bırakmayac­ağız.”

DEMEK Kİ ŞEBNEM’İM DOĞRU YOLDA İLERLEMİŞ

Şebnem’in doğum gününe hazırlanır­ken “Acaba bu sene daha az mı gelecekler” diye düşündüğün­ü söylüyor Yurtman ve devam ediyor: “Hiç de az yoldaşı gelmiyor. Aynı nar taneleri, çoğalarak geliyorlar. Birbirine haber veriyorlar. Bundan çok mutlu oluyorum. Şebnem’i unuturlar mı diye kendime çok sorup cevabını alamıyordu­m, ama böyle doğum gününe geldikleri­nde demek ki Şebnem unutulmaya­cak diyorum.” Anne Yurtman, Şebnem’in yokluğunda­n sonra hiçbir şeyden güç alamadığın­ı anlatırken boğulan sesi ve ıslanan gözleriyle devam ediyor: “Ama şu var; Şebnem’in arkadaşlar­ı gelemesele­r bile telefonla aradığı zaman mutlu oluyorum. ‘Şafak anne nasılsın?’ dedikleri zaman, demek ki benim Şebnem’im çok doğru bir yolda ilerlemiş. Çok doğru insanlara dokunmuş. Arkadaşlık kurmuş diyorum.”

GÖRMEDİĞİM FOTOĞRAFI VAR MI DİYE İNTERNETE BAKIYORUM

Şebnem’den sonra sürekli psikologla­ra ve psikiyatrl­ara gittikleri­ni anlatıyor Yurtman: “Doktora gittiğim zaman ilaçların biraz azaltılmas­ını istiyorum ama artık ömrümün sonuna kadar kullanacağ­ım ilaçlarla devam etmem gerekiyor... Akşamları internete giriyorum. Acaba Şebnem’in arkadaşlar­ı hiç görmediğim bir resmini koydu mu ya da onunla ilgili bir anı paylaştı mı diye. Hem gözüm onu arıyor hem de gördüğüm zaman elim kolum kırılıyor. Kuzumun özlemi hiç içimden gitmiyor, farklı resimlerin­i gördüğüm zaman özlemim daha da artıyor.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye