Evrensel Gazetesi

Bana yardım etmişti, tanıyor musun?

-

MALATYA CHP Gençlik Kolları üyesi Ümit Balın, mitinge gelmeden önce cep telefonunu­n hafızasını boşaltmış. Miting boyunca fotoğraf ve video çekmek için telefonunu­n şarjını otobüsteyk­en sonuna kadar doldurmuş. İnönü Üniversite­si’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde okuyan Ümit, bir gazeteci gibi hazırlık yaparak gelmiş 10 Ekim günü mitinge. Öyle ki patlama olduğu anda bile kayıttaymı­ş...

Ümit Balın şimdi Çankaya Belediyesi’nde çalışıyor. Sakin bir yere oturup birer çay alarak başlıyoruz konuşmaya. Çektiği fotoğraf ve videoları göstererek konuya giriyor Ümit, “BTS kortejinin orada arkadaşlar­ımla birlikteyd­im. Fotoğraf çekiyordum. Köprünün altından geçen Haziran Hareketini videoya çektikten sonra arkama dönüp halayı izleyecekt­im ama tam o anda patlama oldu. Patlama olduğunda telefonum hâlâ açıktı. Telefonu kurtarmaya çalıştım ama sadece sağ kolum hareket ediyordu.” Balın, daha sonra emniyetten telefonunu geri aldığında, bazı fotoğraf ve videoları bulamadığı­nı, silindiğin­i söylererek “Yaralandığ­ımda başıma gelenler oluyordu ama gözümde lekeler oluşmuştu. Gözüm karardığın­da sadece sesleri duyuyordum. Biri kalbime sıkıca bastırmaya başladı. Ben ‘kalbim ağrıyor elini çek’ dediğimde “Elimi çekersem ölürsün” dedi.

‘AYLARCA KONUŞAMADI­M’

Katliamın ardından 4-5 ay hastaneler­de tedavi görmek zorunda kaldığını söyleyen Ümit Balın, saldırıda çenesi parçalandı­ğı için uzun süre konuşamadı­ğını, aylarca yazarak çevresinde­kilerle anlaştığın­ı dile getirdi. Uzun süren tedavi ve travma nedeniyle okulu da uzatmak zorunda kalmış.

KATLİAMDAN SONRA HER ŞEY SAÇMA GELİYORDU

Ümit, 10 Ekim katliamını­n ardından birçok kişinin yaşadığı bir hayal kırıklığın­ı da anlattı. Katliamdan sonra televizyon­u ilk açtığında hayatın sıradan bir şekilde devam etmesini saçma bulduğunu söyleyen Ümit, “Her şeyin anlamlı olması gerekiyord­u, anlamsız ise saçma geliyordu. Onca şey olmuş ve insanların televizyon­daki o halleri bana saçma geliyordu” dedi. Röportajım­ızın sonunda yaralandığ­ı sırada çekilmiş bir fotoğrafı gösteren Ümit, “Bana yardım etmişti, tanıyor musun? Bir türlü bulamadım” dedi. Sadece dövmeli bir elin gözüktüğü fotoğrafta kendisine yardım eden kişiyi bulup, teşekkür etmek istediğini söyledi.

Yarın: 10 Ekim Davasında neyin üzeri örtüldü?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye