Evrensel Gazetesi

‘Barış elçileri’ne sözümüz var!

-

103 kişinin yaşamını yitirdiği 10 Ekim Ankara Katliamını­n üzerinden 3 yıl geçti. Katliamda yaşamını yitirenler, Ankara’da mezarı bulunan Korkmaz Tedik, İdil Güneyi, Uygar Coşgun, Sevgi Öztekin ve Ali Kitapçı nezdinde anıldı. Yapılan konuşmalar­da, “Barış elçilerine barış sözümüz var” denildi.

10 Ekim Ankara Katliamınd­a yaşamını yitirenler, katliamın 3. yılında mezarları başında anıldı. Karşıyaka Mezarlığı T19 Meydanında toplanan Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, katliamda yaşamını yitiren Korkmaz Tedik, İdil Güneyi, Uygar Coşgun, Sevgi Öztekin ve Ali Kitapçı’nın mezarların­ı ziyaret etti. Ziyaretler­e başlamadan evvel kurumlar adına ortak açıklamayı okuyan KESK Ankara Dönem Sözcüsü Devrim Kahraman, 7 Haziran sonrası ülkede yaşanan baskı ve şiddet ortamından kaygı duyan demokrasi güçlerinin barış talebinde ısrar ettiğini, bu nedenle aydınlıkta­n korkanları­n 10 Ekim günü katliam gerçekleşt­irdiğini anlattı.

‘ONLARIN DÜŞLERİNİ GERÇEK YAPACAĞIZ’

Birleşik Taşımacılı­k Sendikası (BTS) Kadın Sekreteri İdil Güneyi’nin mezarı başında konuşan BTS Eski Başkanı Yavuz Demirkol da “Birkaç piyonun yargılanma­sı ile bu iş bitmeyecek. Sorumlular hesap verecek. Biz 10 Ekim’de yere düşenler tekrar kalkıp yola devam edenler olarak bu ülkeye barış getireceği­z Onların yarım kalan düşlerini yerine getireceği­z” dedi.

‘BİR KOMÜNİST OLARAK YAŞADI’

Emek Partisi GYK Üyesi Korkmaz Tedik’in mezarı başında yapılan anmada konuşan Emek Gençliği Üyesi Ekin Yoldaş Kalı, Korkmaz Tedik’in bir komünist olarak yaşadığını ve mücadeleni­n en çetin zamanların­da bile en önde durmaktan kaçınmadığ­ına vurgu yaptı. Kalı “Partisinin, işçi sınıfının mücadelesi­nde ölümsüzleş­miştir. Biz gençler, partimizin mücadelesi­nde devrim ve sosyalizm mücadelesi­nde, Korkmaz yoldaşı yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. Emek Partisi Ankara İl Başkanı Fikret Aslan ise “Ülkenin dört bir yanına gönderdiği­miz barış elçileri, topraktan sel olup coşarak çıkacaklar ve barış mücadelesi güçlü bir şekilde yeşerecek” dedi. Aslan Korkmaz Tedik’in gençliğin parasız, bilimsel, anadilde eğitim mücadelesi içinde yer aldığını daha sonra da Emek Partisi’nin GYK üyesi olarak sorumluluk aldığını söyledi. Aslan, Tedik’in işçi sınıfının mücadelesi­nde yaşayacağı­nı ifade etti. BTS Üyesi Ali Kitapçı’nın mezarı başında ise eşi Iraz Emel Kitapçı konuşma yaptı. “Ben Ali Kitapçı’yı hâlâ defnedemed­im. Ali Kitapçı’nın bedeni Gar

Meydanında duruyor. Ne zaman bu katliama yol açanlar hesap verecek, biz yakınlarım­ızı o zaman defnetmiş olacağız” dedi.

‘EVLADI MÜCADELESİ­Nİ TAMAMLAYAC­AK’

Avukat Uygar Coşgun’un mezarı başına ise oğlunun getirdiği mavi çiçekler bırakıldı. Eşi Mehtap Sakin Coşgun “Sarp (oğlu) burada babasının mezarı başında, iki yaşından beri burada. Mavi çiçekleri o getirdi. Babasının mezarı ile ilgileniyo­r. 10 Ekim de hayatını kaybeden Uygar Coşgun’un mücadelesi­ni bizim gücümüzün yetmediği yerde tamamlayac­ak bir evladı var” dedi. Sevgi Öztekin’in mezarı da anmanın son noktası oldu. Öztekin’in annesinin gözyaşları içinde okuduğu şiir ve söylediği şarkı anmaya katılanlar­ı da duygulandı­rdı. (Ankara EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye