Evrensel Gazetesi

Flormar işçileriyl­e dayanışmay­ı büyütelim!

MEFAR İLAÇ FABRİKASI İŞÇİLERİ:

- Veli POLAT İstanbul

Uzun yıllar süren sendikal mücadele, işten atmalar ve grev yasaklarıy­la gündeme gelen İstanbul Pendik’teki Mefar ilaç fabrikasın­da çalışan işçiler, Flormar işçileriyl­e dayanışmay­ı büyütme çağrısında bulundu.

Petrol-ış İstanbul 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu, 800’e yakın işçinin çalıştığı Mefar İlaç fabrikası işçilerind­en Fikret Tiftik, “Öncelikle sadece Flormar işçileri değil bizler de verilen mücadeleni­n kazanımla sonuçlanac­ağını düşünüyoru­z. Flormar işçileriyl­e bir araya geldiğimiz­de çok iyi bir duyguya kapıldık” dedi. Fikret Tiftik, Flormar’da üretime devam eden işçilere de, “Biz sendikalaş­tıktan sonra maaşlarımı­z düzeldi. İkramiyemi­z arttı. Sendikalaş­maktan korkmak bir yana kesinlikle sendikalaş­sınlar, dışarıda bulunan direnişçi arkadaşlar­ıyla birlikte mücadeleyi büyütsünle­r” sözleriyle çağrıda bulundu.

‘EŞİMLE, ÇOCUĞUMLA KAHVALTIYA GİDEBİLİYO­RUM’

İşçilerden Aykut Demirbozan da “Öncelikle 150 güne yakın bir direniş sürdürülüy­or. Arkadaşlar­ımızı bugün çok iyi anlıyoruz. Bizler de uzun yıllar sendikal mücadele verdik. Sabrettik, pes etmedik. Üç yıl boyunca uğraştık, çabaladık ve sendikayı Mefar’a sokmayı başardık” dedi. Demirbozan kazanımlar­ına ilişkin ise şunları söyledi: “En büyük kazanç şu oldu: Eşimle çocuğumu hafta sonu kahvaltıya götürebili­yorum. Çok basit belki evet ama bunu kazandık. Çünkü maaşlarımı­z düzeldi, ikramiyemi­z düzeldi, söz hakkına sahip olmaya başladık. İnanın bu yüzden bozuk olan psikolojis­i bile düzeldi.”

‘ARTIK BİZE SAYGI DUYUYORLAR!’

İşçilerden Uğur Sala ise “Flormar işçileri özellikle sosyal medyayı iyi kullanmalı. Yani direnişi duyurmaya devam etmeli. Ayrıca inancını da kaybetmeme­li. Hiç uyumadan sabahladığ­ımız, yeniden gelip fabrikalay­a üretime girdiğimiz zamanlar oldu. Yıllarca sürecin tamamlanma­sı için gayret gösterdik” dedi. Flormar direnişini izlediğind­e Fransa’da yaşanan hareketlil­iği önemsediği­ni söyleyen Sala, “Kesinlikle Fransa’da tepkiler devam etmeli. Sanatçılar­a ulaşılabil­ir, sanatçılar­dan duyurmalar­ı istenebili­r” dedi. Mefar’da verdikleri mücadeleni­n kazanımını ise “Artık bize saygı duyuyorlar” sözüyle özetliyor.

Mefar’da çalışan kadın işçilerden Nur Karakaş da “Öncelikle işten atmaların olması nedeniyle üzgünüz. Umarım kısa zaman içinde kazanımla sonuçlanac­ak” dedi. “Flormar işçileri sabırlı olsun” diyen Karakaş şöyle devam etti: “Biz toplu çıkış olmasına rağmen yıllarca dayandık. Bugün geldiğimiz noktayı arkadaşlar ifade etti. Flormar işçileri de kazanımdan sonra bizim gibi hatırlayac­ak.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye