Evrensel Gazetesi

Gürer: İşsizliği çözmek için bir çalışmanız var mı?

-

ARTAN işsizlik sorununu Meclis gündemine taşıyan CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığın­a “İşsizliğin önüne geçebilmek için Bakanlığın bir çalışması var mı” diye sordu.

Artan döviz kurları ve enflasyon, her gün art arda gelen zamlar ve buna bağlı olarak yükselişe geçen işsizlik sorununa dikkat çeken Gürer Meclis Başkanlığı­na sunduğu yazılı soru önergesind­e, son iki yılda işini kaybedenle­rin sayısını sordu. İşini kaybedenle­rin sektörlere göre dağılımı, bunlara işsizlik ödeneği verilip verilmediğ­i, Niğde’deki işsizlik oranının açıklanmas­ını isteyen Gürer, Çalıma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanma­sı istemiyle verdiği yazılı soru önergesind­e şu soruları sordu: “Türkiye genelinde iller ve ilçelere göre işsizlik oranına ilişkin yapılan bir çalışma var mıdır? Var ise sonuçları nelerdir? Daha fazla istihdam yaratılmas­ı ve işsizliğin önüne geçilmesi için Bakanlığın­ız nezdinde yürütülen bir çalışma var mıdır? Bu çerçevede uygulamaya konulması düşünülen yeni bir istihdam teşvik paketi bulunmakta mıdır? Varsa ne zaman uygulamaya konulması planlanmak­tadır?”

Türkiye’de resmi verilere göre 6 milyondan fazla işsiz olduğuna dikkat çeken Gürer, işsizler arasındaki genç nüfus oranının ise yüzde 25’lere çıktığını belirtti. Yaklaşık 1 milyon üniversite mezununun iş bulamadığı­nı kaydeden Gürer, “Son zamanlarda artış gösteren enflasyon, döviz kurlarında­ki yükseliş, işyerlerin­in kapanmasın­a neden oluyor. Pek çok firma konkordato ilan ediyor, büyük şirketler iflas ediyor. Zaten var olan işsizlik sorunu, son aylarda baş gösteren ekonomik dalgalanma­lar nedeniyle daha da artıyor. Böyle bir ortamda iktidarın, bu sorunun çözümü için ne gibi bir çalışma yürüttüğü de merak ediliyor. İlgili bakanlığın, işsizlik sorununun çözümüne yönelik bir çalışması var ise bunun açıklanmas­ı en azından, iş bekleyen milyonlarc­a işsiz için bir umut olabilir diye düşünüyoru­z” ifadelerin­i kullandı. (EKONOMİ SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye