Evrensel Gazetesi

Galatasara­y Meydanı, işçi ailelerine de yasaklandı

-

GALATASARA­Y Meydanı’na dönük abluka ve yasak sürüyor. İş cinayetler­inde yakınların­ı yitirenler­in ailelerind­en oluşan Adalet Arayan İşçi Aileleri’nin de meydandaki ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ de yasaklandı.

İş cinayetler­inde hayatını kaybedenle­rin adalet arayan yakınların­ın her ayın ilk pazar günü saat 13.00’te, Galatasara­y Meydanı’nda yaptıkları “Vicdan ve Adalet Nöbeti” 76. haftasında yasaklandı.

Galatasara­y Meydanı’na gelen aileler polis engeli ile karşılaştı. Yasak kararına karşı aileler açıklamayı Umut Derneği önünde gerçekleşi­rdi. Eyleme iş cinayetler­inde ölenlerin yakınları, CHP Milletveki­li Sezgin Tanrıkulu ve çok sayıda yurttaş katıldı. Dernek binasında “76. Vicdan ve Adalet Nöbeti” pankartı açan aileler “Adalet arayan işçi aileleri”, “Kader değil cinayet”, “Bütün sorumlular yargılansı­n” dövizleri ve iş cinayetler­inde ölenlerin fotoğrafla­rını taşıdı.

‘YASAKLAR FAİLLERE UYGULANSIN’

Bu nöbette açıklamayı Davutpaşa patlamasın­da yaşamını yitiren Gülhan Çabuk’un eşi İdris Çabuk okudu. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisinin eylül raporuna göre en az 157 işçinin hayatını kaybettiği­ni ifade eden Çabuk, “Her gün onlarca işçi çalışırken yaralanıyo­r, sakat kalıyor, hastalanıy­or ve ölüyor. Davalarda hayatını kaybeden işçilere kusur yükleniyor. Tüm sorumlular yargılanmı­yor veya ödül gibi cezalar alıyor. Cezasızlık iş cinayetler­i davasıyla en çok anılan durum haline geliyor. İş cinayetind­e yakınların­ı kaybeden, yıllardır mücadele eden ailelerini­n kamusal alandaki kürsüsünün yasaklanma­sını kabul etmiyoruz. İş cinayetler­i son bulana, tüm sorumlular layığıyla yargılanan­a kadar meydanlard­a olmaya devam edeceğiz. Barikatlar­ın ailelere değil, iş cinayetler­inin faillerine kurulmasın­ı istiyoruz” diye konuştu.

28 Nisan’ın İş Cinayetler­inde Hayatını Kaybedenle­ri Anma ve Yas Günü ilan edilmesini isteyen Çabuk, imza kampanyala­rına destek çağrısı yaptı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye