Evrensel Gazetesi

‘HERKESİ DURUŞMAYA ÇAĞIRIYORU­Z’

-

ÖLDÜRÜLEN Serhat Buldan’ın babası Hasan Buldan, oğlunun öldürüldüğ­ü günden bu yana aile olarak yas halinde oldukların­ı ifade etti. “Serhat’ın ölümünün ardından aile olarak biz de öldük” diyen baba, daha dün yaşandığı gibi acısını derinden hissettikl­eri oğluna dair şunları dile getirdi: “15 yaşındaki oğlumun kanlar içindeki görüntüsü hala gözlerimin önünde gitmiyor. Arada geçen iki yılda değişen bir şey olmadı. Halen ilçenin sokakları zırhlı araçlar ile dolu. Bölgede onlarca insan zırhlı araçlardan dolayı yaşamını yitirdi.”

Baba Buldan, iki yıldır devam eden yargılama sürecinin de kendileri için tam bir işkenceye dönüştüğün­ü ifade etti. Baba Buldan, “Olayın birinci yıldönümün­de tutuklu yargılanan polis serbest bırakıldı. 11 Ekim’de yani ikinci yıldönümün­de de karar duruşması var. 4 kişiyi öldüren birinin 4 kez ağırlaştır­mış müebbet alması gerekiyor, lakin savcılık ve mahkemenin tutumu aksi yönde. O gün görülecek 8’inci duruşma çok önemli. Kamuoyunun desteğine ihtiyacımı­z var” diyerek duyarlı STK temsilcile­ri, milletveki­lleri ve insan hakları savunucula­rını duruşmaya davet etti.

‘AİLELER FERYADINA SES VERİLSİN’

Nişanlı olan oğlunun işyerinin önünde çalışırken vurulduğun­u anlatan Necdet İşözü’nün babası Sabri İşözü de, “Yargı bu suçluları cezasız bırakmak istiyor. Buna izin verilmemes­i gerekiyor” dedi. Bu nedenle herkesi duruşma günü mahkemeye önüne bekledikle­rini söyleyen baba İşgözü, yine zırhlı araçlar sonucu yaşamını yitiren diğer kişilerin ailelerine de dayanışma ve birlikte mücadele çağrısında bulundu.

Henüz 20 günlük evli iken öldürülen Adem Tümen’in ağabeyi Ayaz Tümen ise, şunları söyledi: “Annem her gün mezarlığa gidip geliyor. Şu anda bir kız çocuğu var, o da yetim kaldı. Sadece bizim değil, bütün aileler darmadağın oldu. Bize bu yapılanlar­ın hesabı mahkeme önünde sorulacak diye bekledik ancak bir yıl geçmeden tutuklu yargılanan polis serbest bırakıldı. Bu nedenle ailelerin feryadına herkesin ses vermesi gerekiyor.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye