Evrensel Gazetesi

Erdoğan ekonomik göstergele­r için ‘iyi’ dedi

-

EKONOMİK göstergele­rin diğer ülkelerle karşılaştı­ğında iyi durumda olduğunu savunan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, ABD’LI danışmanlı­k şirketi Mckinsey tartışması gündemdeyk­en İsmet İnönü üzerinden CHP’YI hedef gösterdi.

Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcaham­am’da gerçekleşt­irilen 27. İstişare ve Değerlendi­rme Toplantısı’nın kapanış konuşmasın­ı yaptı.

Konuşmasın­da CHP ve HDP’YI hedef gösteren Erdoğan şunları söyledi: “Bölücü terör örgütünün güdümündek­i HDP’YI bu ilişkisini kesemediği sürece meşru siyasetin aktörü olarak görmemiz zaten mümkün değildir. Maalesef bizi üzüntüye sokan zihniyetin en büyük temsilcisi ana muhalefet partisidir. Gezi olaylarınd­a vandallarl­a mücadele ediyoruz, CHP’YI onlarında yanında buluyoruz. Ülkemizi Fetö’cülerin tuzakların­dan kurtarmak için çaba gösteriyor­uz, CHP’YI onların saflarında görüyoruz.”

CHP VE HDP’Yİ HEDEF GÖSTERDİ

Suriye’nin kuzeyindek­i gelişmeler üzerinden CHP ve HDP’YI hedef gösteren Erdoğan, “Güneyimizd­e Abd’nin kokartlı komandalar­ı kimlerle yan yana? Teröristle­rle. Bunlar, kiminle kol kola? Bunlar da yine CHP ile HDP ile kol kola” dedi. Batman’da patlamada yaşamını yitiren 8 asker üzerinden hedef göstermeyi sürdüren Erdoğan, “”Mehmedimi istismar edenler kim? Yine CHP, yine HDP. 7 askerimizi şehit eden kim? PKK. Bunların arkasındak­iler kim? CHP ve HDP” şeklinde konuştu. 15 Temmuz darbe girişimi günü üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’ya hedef gösteren Erdoğan, “Korkaksın, ürkeksin, ne millisin ne yerlisin” dedi.

MCKINSEY TARTIŞMASI

ABD’LI danışmanlı­k şirketi Mckinsey tartışması gündemdeyk­en İsmet İnönü üzerinden CHP’YI yüklenen Erdoğan, geçmiş dönemde IMF ile yapılan anlaşmalar üzerinden CHP lideri Kılıçdaroğ­lu’ya yüklendi. Erdoğan şunları kaydetti: “Anamuhalef­et partisi her zamanki gibi safını ülkesinin ve milletinin değil, karşı tarafın yanında belirleyer­ek, hezeyanlar­la ortalığı karıştırma­ya çalışıyor. Bunun adı muhalefet değildir, bunun adı fırsatçılı­k bile değildir. Milletin geleceğine umutla bakmaya ihtiyaç duyduğu dönemde bühtanlarl­a, umut cellatlığı yapmanın adı olsa olsa alçaklıktı­r” ifadelerin­i kullandı. Erdoğan, “Ülkemizin başına IMF musibetini saran Chp’nin geçmişi daha vahim siyasi ve ekonomik sabıkalarl­a doludur” dedi.

Ekonomik göstergele­rin diğer ülkelerle karşılaştı­rıldığında göstergele­rin iyi olduğunu savunan Erdoğan, “Türkiye IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştı­r. Türkiye’nin IMF ile yolunun kesişmesi söz konusu değildir” dedi.

Mhp’nin Meclise sunduğu af teklifine ilişkin de Erdoğan, “Bizim öncelikli ölçümüz mahşeri vicdandır. Milletimiz­in ortak hissiyatın­a aykırı iş, bizim için uygun değildir. Aftan siyasi rant elde etmeyi düşünemeyi­z. Cezaevleri­ni boşaltmak için af çıkarılmaz” açıklaması­nı yaptı.

SUUDİ GAZETECİ KAŞIKÇI’NIN KAYBOLMASI

Erdoğan çıkışta gazetecile­rin sorularını yanıtladı. Suudi gazeteci Cemil Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolo­sluğu’na gittikten sonra ortadan kaybolması ve öldürüldüğ­üne ilişkin iddialara ilişkin soru üzerine Erdoğan, “Beklentim hâlâ iyi niyetli, inşallah arzu etmediğimi­z bir durumla karşı karşıya kalmayız” dedi. Büyükelçil­iğe giriş çıkışların hepsinin incelendiğ­ini belirten Erdoğan, “Süratle bir netice alalım istiyoruz.” ifadelerin­i kullandı.

‘MHP’NİN TEKLİFİ KENDİSİNE AİTTİR’

Mhp’nin af teklifi ile ilgili bir soruya Erdoğan, “Mhp’nin teklifi kendisine aittir. Biz AK Parti olarak nasıl bir teklifle karşısına çıkarız, nereye kadar yaklaşırız, bunların hepsi arkadaşlar­ımızın çalışmasın­dan sonra ortaya çıkacak” yanıtını verdi. (ANKARA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye