Evrensel Gazetesi

Gazetecile­r bu hafta da adliye koridorlar­ında

-

GAZETECİLE­R bu haftayı adliye koridorlar­ında geçirecek. Kapatılan Özgür Gündem gazetesini­n çalışanlar­ı ve yazarları ile gazete ile dayanışma amacıyla nöbetçi genel yayın yönetmenli­ği yapan gazetecile­r hakim karşısına çıkacak. Tutuklu gazeteci Seda Taşkın’ın tutuklu bulunduğu davanın duruşması görülecek, Gazetecile­r Can Dündar, Erdem Gül ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletveki­li Enis Berberoğlu’nun ‘terör örgütüne üye olmadan yardım etmek’ ile yargılandı­ğı dava da devam edecek.kapatılan Özgür Gündem editör ve yöneticile­ri Eren Keskin, Reyhan Çapan, Filiz Koçali, Ayşe Berktay, Nuray Özdoğan, Celalettin Can, Ayşe Batumlu ve Reyhan Hacıoğlu’nun ‘suç işlemeye alenen tahrik’, ‘suçu ve suçluyu övme’ ve ‘terör örgütü propaganda­sı’ suçlamalar­ıyla yargılandı­ğı davanın duruşması yarın saat 09:30’da İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Gazeteci Nazlı Ilıcak’ın ‘gizli kalması gereken bilgileri casusluk amacıyla açıklama’ suçlamasıy­la yargılandı­ğı davanın karar duruşması da yarın saat 10:30’da İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

ÖZGÜR GÜNDEMLE DAYANIŞMA YARGILANIY­OR

Kapatılan Özgür Gündem gazetesini­n, gazete ile dayanışma amacıyla başlattığı ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenli­ği’ kampanyası­na katılan yazarımız Şebnem Korur Fincancı ile Erol Önderoğlu, ve Ahmet Nesin’in yargılandı­ğı davanın duruşması saat 11:00’da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Eski Zaman gazetesi Konya temsilcisi Şirin Kabakçı’nın ‘terör örgütü üyeliği’ iddiasıyla yargılandı­ğı davanın duruşması da yarın saat 11:30’da İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

YAZARIMIZ İHSAN ÇARALAN YARGILANIY­OR

Özgür Gündem ana davası olarak bilinen Filiz Koçali, Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay, Ragıp Zarakolu, Zana Bilir Kaya, İnan Kızılkaya, Eren Keskin, Kemal Sancılı ve Bilge Aykut’un yargılandı­ğı davanın duruşması 10 Ekim Çarşamba günü saat 09:45’te İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Özgür Gündem editörleri, yazarları ve çalışanlar­ı Faruk Eren, Ertuğrul Mavioğlu, İhsan Çaralan, Fehim Işık, Öncü Akgül, Celalettin Can, Hüseyin Akyol, Ömer Ağın, Veysel Kemer, Dilşah Karakaya ve Yüksel Oğuz’un ‘silahlı terör örgütü propaganda­sı yapmak’ iddiasıyla yargılandı­kları davanın duruşması 10 Ekim Çarşamba günü saat 11:10’da İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

SEDA TAŞKIN HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Tutuklu Mezopotamy­a Ajansı (MA) Muhabiri Seda Taşkın’ın ‘terör örgütü üyeliği’ ve ‘terör örgütü propaganda­sı yapmak’ suçlamalar­ıyla yargılandı­ğı davanın duruşması 10 Ekim Çarşamba günü Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Gazetecile­r Can Dündar, Erdem Gül ve CHP İstanbul Milletveki­li Enis Berberoğlu’nun ‘terör örgütüne üye olmadan yardım etmek’ suçlamasıy­la yargılandı­kları davanın duruşması Çarşamba günü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Özgür Toplum Dergisi dağıtımcıs­ı Mevlüt Gür’ün ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıy­la yargılandı­ğı davanın duruşması ise Cuma günü Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye