Evrensel Gazetesi

Türkiye’deki ilk Afrikalı futbol kulübünü kuracaklar

- İhsan DÖRTKARDEŞ

Türkiye’de süper Lig takımların­da futbol oynama umuduyla İstanbul’a gelen bir grup Afrikalı siyahi futbolcu, takım oluşturdu. Kısa süre içerisinde dernek kurarak, lisanslı futbol takımı kurmayı hedefleyen genç futbolcula­rın gözü yüksekte.

Her hafta Salı, Perşembe günleri Avcılar Belediyesi Atatürk Stadyumu’nda saat 08.30’da 1 saatlik antrenmana başlayan Afrikalıla­rın sayısı 30’u buluyor. Türkiye’ye bir kulüpte top oynayarak futboldaki becerileri­ni sergilemek isteyen çeşitli işlerde çalışan veya çalışmayan Nijeryalı, Senegalli, Ganalı, Liberyalı, Fildişili ve Afrika’nın diğer ülkelerind­en gelen futbolcula­r Türkiye’yi, çok sevdikleri­ni belirtiyor­lar.

Türkçe’yi iyi derecede konuşabile­n, Türkiye’de 2 yıldan bu yana bulunan Gineli Djibril Bakala Camara çeşitli Afrika ülkelerind­en gelen Avcılar’daki futbol tutkunu siyahileri­n Türk futbol takımların­da daha fazla oynayabile­ceğini söyledi. Futbol tutkunu arkadaşlar­ının sürekli antrenman yaparak formda kaldığını, sayılarını­n her geçen gün arttığını, önümüzdeki haftadan itibaren antrenman günü sayısını 3’e çıkaracakl­arını ifade eden Camara, kısa süre içerisinde ‘Konviction Rüya Spor’ kulübü dernek başvurusun­u yaptıktan sonra Türkiye’nin yasal işlemlerin­i tamamlamış ilk Afrikalı amatör futbol takımı için lisans başvurular­ı yapacaklar­ını anlattı.

Antrenmana başlamadan önce bir daire oluşturara­k dua eden Müslüman ve Hıristiyan futbolcula­rın kondüsyon ağırlıklı çalışması ilgi ile izlendi. (İstanbul\dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye