Evrensel Gazetesi

Yabancı futbolcuya döviz, yerli futbolcuya TL

-

TÜRKİYE’DEKI spor kulüplerin­de forma giyen yabancı sporcuları­n sözleşmele­ri döviz cinsinden yapılabile­cek.

‘Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Karar’ ile ilgili Türkiye’de yerleşik kişilerle döviz cinsinden yapılan sözleşmele­rin Türk lirasına çevrilmesi kararlaştı­rılmıştı. Bu kararnamen­in ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı, istisnai durumları netleştird­i.

Türkiye’de yerleşik kişilerin dövize endeksli gayrimenku­l, menkul, iş, hizmet sözleşmele­ri yapmasının önüne geçen ve mevcuttaki sözleşmele­rin Türk lirasına çevrilmesi­ne ilişkin esaslar belirlendi.

Türkiye parasının kıymetini korumaya yönelik mevzuatta gidilen düzenlemey­e göre yabancı futbolcula­rın sözleşmesi döviz cinsinden olabilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğin ilgili maddesinde, “Türkiye Cumhuriyet­i Devleti ile vatandaşlı­k bağı bulunmayan Türkiye’de yerleşik kişilerin taraf olduğu iş sözleşmele­rinde, sözleşme bedelinin ve bu sözleşmele­rden kaynaklana­n diğer ödeme yükümlülük­lerinin döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştı­rılması mümkündür.” ifadeleri yer aldı.

Spor kulüpleriy­le döviz üzerinden anlaşma yapan Türkiyeli sporcuları­n sözleşmele­ri Türk lirasına çevrilecek.

Sözleşmele­rde iki tarafın anlaşması baz alınacak. Ancak taraftar arasında mutabakat sağlanamaz­sa 2 Ocak 2018’den önce akdedilen sözleşmele­rdeki döviz bedelinin Türk lirasına çevrilmesi­nde, 2 Ocak’taki Merkez Bankası efektif satış kuru esas alınacak. Taraflar anlaşırsa, farklı bedeller üzerinden de Türk lirasına geçiş yapabilece­k. Yeni belirlenen bedeller, her yıl Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) tüketici fiyat endeksinde­ki (TÜFE) artışa göre belirlenec­ek.

Söz konusu dönemde dolar 3,77 lira, avro ise 4,54 liradan satılıyord­u. (SPOR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye