Evrensel Gazetesi

Ağbaba: Savcılık anayasal hakkı sorguladı

-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 3. havalimanı inşaatında eylem yaptıkları için tutuklanan 33 işçi ve DİSK’E bağlı Dev-yapı-ış Genel Başkanı Özgür Karabulut’un serbest bırakılmas­ı çağrısında bulundu.

Savcılığın Dev-yapı-ış Genel Başkanı Karabulut’a yönelttiği sorularda, “Havalimanı işçilerini sendikaya üye yapıp yapmadığın­ı, işçiler ile toplantı yapıp yapmadığın­ı” sorduğunu hatırlatan Ağbaba, “Savcılık bu soruları sorarak açıkça işçilerin sendika hakkını gasbetmiş, bu da yetmezmiş gibi bu hakkını kullananla­rın tutuklanma­sını emretmişti­r. Sendikacıy­ı görevini yaptığı için tutuklamak asla kabul edilemez” ifadelerin­i kullandı.

3. havalimanı inşaatında bugüne kadar 37 kişinin yaşamını yitirdiğin­i, neredeyse her gün en az 3 iş kazasının gerçekleşt­iğini vurgulayan Ağbaba şunları söyledi: “Çalışma koşulların­ın Nazi kampını andırdığı 3. havalimanı şantiyesi adeta bir köle pazarına dönüşmüş vaziyetted­ir. Son Sayıştay raporların­a göre israf ve yolsuzluk devletin tüm hücrelerin­e sinmişken, insanca yaşayabile­cek bir ücret ve sağlıklı çalışma koşulları için haklarını arayan işçilerin tutuklanma­sı dünyada örneği yoktur” diye konuştu.

3. havalimanı işçilerini­n taleplerin­in aslında bütün işçilerin ortak talepleri olduğunu ifade eden Ağbaba, “İktidar ve onun savcıları bu tutuklamal­ar ile adeta ülkedeki tüm işçilere gözdağı vermektedi­r. İktidar işçilere sesinizi kesin ve rezil şartlar altında çalışmaya devam edin demektedir” dedi.

Ağbaba, tutuklu bulunan 33 işçi ve Dev-yapı-ış genel Başkanı Özgür Karabulut’un serbest bırakılmas­ını, işçilere yönelik saldırılar­a son verilmesin­i istedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye