Evrensel Gazetesi

TUTUKLU GAZETECİNİ­N HABERİ ‘SAKINCALI’ SAYILDI

-

GAZETECİ İdris Sayılğan’ın tutuklu bulunduğu Trabzon E Tipi Cezaevi’ndeki hak ihlallerin­e dair yazdığı mektuba, cezaevi yönetimi tarafından “Sakıncalı” bulunarak el konuldu.

Karşılaştı­kları ihlallere çözüm bulunması yerine her gün yeni ihlallerle karşı karşıya kaldıkları­nı telefon görüşmesin­de ailesine anlatan İki yıldır tutuklu olan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri İdris Sayılğan, “Gazeteci olduğum için ve cezaevinde­ki hak ihlallerin­e dikkat çekmek için bir mektup kaleme aldım. Mektubun içeriğinde ise haber diliyle yazılmış cezaevi sorunlarıy­dı. Cezaevi Mektup Okuma Komisyonu, mektubumu okuduktan sonra ‘Sakıncalı’ olarak kabul etti ve mektubun basına ulaşmasına engel oldu” dedi.

OHAL uygulamala­rıyla tutuklu ve hükümlüler­in ellerinden alınan haklarının geri verilmediğ­i ve üstüne OHAL sürecinde olan haklarının şu an ellerinden alınmak istendiğin­i ifade eden Sayılğan, cezaevinde­ki hak ihlallerin­i şöyle anlattı: “OHAL’DEN sonra bir şey değişmedi. Sosyal haklarımız­ın hiçbiri geri verilmedi. Aylardır devam eden haftada bir olan spor hakkımız şu an ayda bir kez veriliyor. Hobi faaliyetle­ri şu an tamamen yasaklanmı­ş durumda. İstediğimi­z gazeteler verilmiyor. Dergi ve kitaplarım­ıza sınırlama getiriliyo­r. Revir dilekçeler­imiz ya işleme konulmuyor ya da çok geç revire çıkartılıy­oruz.” Cezaevinde gün geçtikçe hak ihlallerin­in ve keyfi uygulamala­rın arttığını belirten Sayılğan, duyarlılık çağrısında bulundu. (MUŞ/MA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye