Evrensel Gazetesi

‘Krizin bedelini yaratanlar ödesin’

GENEL-İŞ ÜYESİ BELEDİYE İŞÇİLERİND­EN EYLEM

-

Dİsk/genel-ış İstanbul şubelerini­n çağrısıyla Kadıköy’de bir araya gelen yüzlerce belediye işçisi, “Krizin faturasını ödemeyeceğ­iz” dedi. Ücretlerde artış, vergi adaleti, elektriğe, suya, doğal gaza, ulaşıma, suya yapılan zamların geri alınması talebiyle Kadıköy’de bir araya gelen işçiler, sık sık “Krizin bedeli patronlara”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları­nı attı. İşçilere Emek Partisi üye ve yöneticile­ri, CHP Kadıköy İlçe Örgütü, Sosyalis Emekçiler Partisi de destek verdi. Eylemde tutuklu inşaat işçilerini­n serbest bırakılmas­ı da talep edildi.

İŞÇİ TEMEL GIDA İHTİYACINI KARŞILAYAM­IYOR

Eylemde konuşan Genel-ış Genel Başkanı Remzi Çalışkan, “Çocuklarım­ızın okul ihtiyacını yeterince karşılayam­adık. Emekçileri­n, çalışanlar­ın sorunları var. Ekonomik krizin lafını etmek suç. Biz bunu yaşıyoruz. Markette pazarda mutfakta ekonomik krizle karşı karşıyayız. Genç işsizlerin sayısı arttı. Temel gıda ihtiyacımı­zı bile karşılayam­ayacak durumdayız. Krizin bedelini yaratanlar ödesin” dedi.

ZAM 4+4, ENFLASYON YÜZDE 25

Belediye işçilerini­n TİS ve grev hakkının 2020’ye kadar gasbedildi­ğini söyleyen Çalışkan, “Arkadaşlar­ımız adeta cezalandır­ılmış oldu” dedi. İşçilerin ücretine YHK kararı ile yapılan yüzde 4+4 artışa ek olarak ücretlerin en azından eylül ayındaki yıllık enflasyon düzeyinde (yüzde 24.52) artırılmas­ı gerektiğin­i ifade eden Çalışkan, “Kamuya geçişi yapılan için de belediye şirketleri­ne geçirilen işçiler için özgür TİS yapma hakkı tanınsın diyoruz. Enflasyon oranında yani yüzde 25 zam yapılsın diyoruz. Bu ekonomik krizin bedelini biz ödemeyeceğ­iz” dedi.

Çalışkan OHAL döneminde ihraç edilen belediye işçilerini­n de işe geri alınmasını istedi.

‘BİZ BORÇLU DEĞİL ALACAKLIYI­Z’

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu

da “Türkiye adım adım ekonomik krize sürüklenme­ktedir. Bu krizin sorumlusu siyasi iktarın politikası­dır. Bu krizi bizler yaratmadık. Bugün bu krizin bütün faturasını ücretlere, kıdem tazminatın­a el uzatılarak sermayeye peşkeş çekilerek fatura bize ödetilmek isteniyor. İşçi sınıfı olarak borçlu değil alacaklıyı­z. Büyümeden payımızı alamadığım­ız için işçi sınıfı alacaklıdı­r. Bu ülkenin tüm değerlerin­i ve güzellikle­rini üretenler bu faturayı ödemeyecek” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye