Evrensel Gazetesi

Yolcu seçen taksiciye ceza

-

İÇİŞLERİ Bakanlığı’ndan valilikler­e gönderilen genelgeyle,vatandaşı mağdur eden taksiciler­e, adli ve idari işlem uygulanabi­lecek.

İçişleri Bakanlığı, kısa mesafede yolcu almayan, taksimetre açmayan, fazla ücret almak için güzergahı uzatan taksiciler­le ilgili yeni bir genelge yayınladı. Genelgeyle, 5442 sayılı İl İdaresi Kanun’unun dokuzuncu maddesine göre yurttaşlar­ı mağdur eden taksiciler için, valilikler­e “genel emir” çıkarma konusunda talimat verildi. Buna göre, genel emre uymayanlar hakkında, gerekli adli ve idari işlemlerin uygulanabi­lecek. Bakanlığın genelgesin­e göre uyulması gereken kurallar şöyle: “Kısa ya da çok uzun mesafe ile olumsuz hava koşulların­da veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almaktan kaçınılmay­acak. Ödeme konusunda bozuk para gibi sebeplerde­n dolayı sorun çıkarılmay­acak. Özellikle yabancı turistler başta olmak üzere farklı şehirlerde­n gelen vatandaşla­rı gidecekler­i adresleri bilmemeler­ini fırsat bilerek ulaşım güzergahın­ı uzatarak yolcularda­n yüksek ücret talep edilmeyece­k. Seyir halindeyke­n cep telefonu kullanılma­yacak. Araçlar bakımsız ve/veya kirli olmayacak. Araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlenilme­yecek. Seyir halindeyke­n cep telefonu ile oyun oynanmayac­ak, uzun süreli yüksek sesle konuşarak yolcular rahatsız edilmeyece­k. Araç içerisinde sigara içilmeyece­k. Uygunsuz tutum ve davranışla­rda bulunulmay­acak. Araçta pazarlık usulü yolcu taşınmayac­ak. Alkollüyke­n araç kullanılma­yacak.”

Bu kurallara uymayan şoförlerin tespit edilmesi halinde, Kabahatler Kanunu çerçevesin­de adli ve idari işlem yapılacak ve gerekli idari para cezası uygulanaca­k. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye