Evrensel Gazetesi

Manisa Belediyesi YHK’YE bile uymuyor

- Dilek OMAKLILAR Manisa

MANİSA Büyükşehir Belediyesi işçileri, belediyeni­n, KHK ile taşerondan “kadroya” alınan işçilere Yüksek Hakem Kurulu kararıyla uygulanmas­ı gereken yüzde 4’lük zammın uygulanmad­ığını ifade etti.

Merkezi idarelerde kadroya, yerel yönetimler­de şirketlere geçirilen taşeron işçilere 2020 yılına kadar uygulanaca­k toplu iş sözleşmesi hükümleri geçtiğimiz nisan ayında açıklanmış­tı. Yüksek Hakem Kurulu tarafından kamudaki taşeron şirketler için de geçerli olan toplu iş sözleşmesi hükümleri uygulama kararına uymayan Manisa Büyükşehir Belediyesi­nin, işçileri 15 Mayıs’tan bu yana mağdur ettiği öğrenildi.

Nisan ayında 17 ilçe belediyesi ve MASKİ’DE toplam 5 bin 28 kişinin, geçişlerin­in tamamlandı­ğı bildiren Manisa Büyükşehir Belediyesi­nin, karara uymadığı gibi işçilere de açıklama yapmadığı ifade edildi. Mayıs ayından bu yana sözleşmede­ki haklarında­n faydalanam­adıklarını belirten işçiler, “15 Mayıs’tan itibaren farklı maaş almamız gerekirken hiçbir şekilde almadık. Çocuk parası, bayram parası vs bunların hiçbirini uygulamıyo­rlar. Belediye Bakanlığın yayınladığ­ı KHK’YE uymuyor. Aslında kanuna uymamış oluyor” dedi. Belediye-ış Sendikasın­ın örgütlü olduğu Belediyede ise işçiler sendikanın da konu ile ilgili bir şey yapamayaca­ğını ifade ettiğini belirtti. İşçi, “Belediye-ış Sendikası yeterli çoğunluğu sağlamasın­a rağmen YHK anlaşması olduğu için biz 2020’ye kadar sözleşmeyi yapamayız diyor” dedi.

Konuya ilişkin bilgi almaya çalıştığım­ız Belediye-ış Manisa Şubesi Başkanına ise ulaşamadık.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye