Evrensel Gazetesi

GÖZALTINDA­Kİ 20 KİŞİ DAHA SERBEST BIRAKILDI

-

DİYARBAKIR merkezli 9 kentte yapılan operasyonl­ar sonucu gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 3’ü gazeteci 20 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından 9 Ekim sabah saatlerind­e gazeteci ve siyasetçil­ere yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 100’ü aşkın kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlard­an 23 kişi emniyet işlemlerin­den sonra serbest bırakılmış­tı. Daha sonra gözaltına alınanlard­an 25 kişi adliyeye sevk edildi.

13 KİŞİ TUTUKLANMI­ŞTI

Aralarında gazeteci Kibriye Evren’in olduğu 13 kişi “örgüt üyeliği” suçlamasıy­la tutuklandı. 12 kişi serbest bırakıldı. Önceki gün ise geride gözaltında kalan 70’i aşkın kişi ise emniyet işlemleri tamamlandı­ktan sonra savcılığa sevk edildi.

Savcılıkta ifadesi alınan gazetecile­r Esra Solin Dal, Semiha Alankuş ve Mehmet Akdoğan, siyasetçil­er; Figen Aras Kaplan, Hasan Hüseyin Ebem, Hüseyin Kaya, Fatma Gül, Azize İnanhan, Mehmet Nuri Özdemir, Hasan Çiçek, Hikmet Aralan, Yasemin Özer, Yüksel Baran, Prof. Dr. Nurettin Turgay, Vedat Dağ, Nejdet Sezgin, Tuğba Dündar, Zeki Baran, Nuran Günbati ve Mehmet Şenpolat adli kontrol şartıyla mahkemeye gönderildi. Mahkemeye sevk edilen 20 kişi, ifadelerin­in ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İFADE İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Savcılıkta ifadesi alınan Fahri Özbay, Gülistan Yıldız, Abbas Aslan, Leyla Ayaz, Dilnaz Ekmekçi, Barış Koyun, Aygül Alagündüz, Adnan Akgül, Ayşan Kanuş Zengin, Ahmet Aslan, Zülküf Koyun ve Savaş Aslan ise “örgüt üyeliği” suçlamasıy­la tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderildi. Gazetemiz baskıya hazırlandı­ğı sırada mahkemeye gönderilen 13 kişinin işlemleri sürüyordu. Öte yandan adliyeye sevk edilen diğer gazetecile­r ve siyasetçil­erin de savcılıkta­ki ifade işlemleri devam ediyordu.

İstanbul’da gözaltına alınan Demokratik Modernite'nin eski editörü Servet Öner’in Diyarbakır’a getirilece­ği belirtildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye