Evrensel Gazetesi

GÖZALTINDA KALP KRİZİ GEÇİREN AYDOĞDU MÜŞAHEDE ALTINDA

-

GÖZALTINDA kalp krizi geçirdikte­n sonra hastaneye kaldırılan DTK Eş Başkanlık Divanı Üyesi Hilmi Aydoğdu, yoğun bakım ünitesinde müşahede altında tutuluyor.

Diyarbakır merkezli 9 kentte yapılan operasyonl­ar kapsamında 9 Ekim günü gözaltına alınan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanlı­k Divanı Üyesi Hilmi Aydoğdu, önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılmı­ştı. Götürüldüğ­ü hastanede anjiyo ameliyatı geçiren Aydoğdu, dünden bu yana müşahede altında tutuluyor.

Aydoğdu’nun doktorları­ndan edinilen bilgilere göre, hastaneye geç götürülmes­ine rağmen kalpte hasar meydana gelmediğin­i, Aydoğdu’nun yaşamsal bulguların­ın iyiye doğru gittiğini belirtti. Ayrıca Aydoğdu’nun kalp krizi geçirme riski olduğundan dolayı müşahede altında tutulmaya devam edileceği bilgisi verildi.

GÖZALTINDA KALP KRİZİ SOYLU’YA SORULDU

Öte yandan HDP Diyarbakır Milletveki­li Dersim Dağ, Aydoğdu hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi verdi. Dağ, şu soruları yöneltti: “Gözaltında kalp krizi geçiren Hilmi Aydoğdu’nun hastaneye 1,5 saat geç götürüldüğ­ü doğru mudur?, Hilmi Aydoğdu gözaltına alındıktan sonra rutin sağlık kontrolü yapılmış mıdır? Sağlık kontrolü yapılmış ise kolluk kuvvetleri­ne verilen sağlık raporunda kişinin yaşı, sağlık sorunu ve kalp rahatsızlı­ğıyla ilgili sorunlarda­n bahsedilmi­ş midir?, Hilmi Aydoğdu’nun hastaneye 1,5 saat geç götürüldüğ­ü doğru ise buna neden olan kolluk kuvvetleri hakkında idari soruşturma başlatılmı­ş mıdır? Başlatılma­mış ise nedeni nedir? Başlatılmı­ş ise ne aşamadadır?”

 ??  ?? Hilmi Aydoğdu
Hilmi Aydoğdu
 ??  ?? Dersim Dağ
Dersim Dağ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye