Evrensel Gazetesi

‘Sandıkta ittifak yapacağız’

-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, yerel seçimlere ilişkin, “Sandıkta ittifak yapacağız. Sandıkta mutabakatı sağlayacağ­ız” dedi.

Kemal Kılıçdaroğ­lu, Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen partisinin belediye başkanları toplantısı­na katıldı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a oluşturula­n 9 politika kurulları üzerinden yüklenen Kılıçdaroğ­lu, şöyle devam etti: “Kimin ne yaptığı belli değil. Ofis üstüne ofis kuruluyor, atamayla gelen bakanlar... Türkiye’nin oturup düşünmesi lazım. Türkiye, sadece Chp’lilerin değil, AK Parti’lilerin de ülkücüleri­n de Saadet Partili kardeşleri­min de 81 milyonun Türkiye’sidir. 81 milyonun sorumluluğ­u var. Ben de bu ülkede huzur istiyorum, o da istiyor. Huzuru hepimiz istiyoruz. Ama 16 yılda geldiğimiz noktaya bakıyoruz, huzur yok. Demek ki önümüzde ciddi bir süreç var. Bu süreci hepimiz dikkatle değerlendi­rerek sandığa gitmeliyiz.”

CHP’LI belediyele­rin örnek alan uygulamala­r başlattığı­nı da aktaran Kılıçdaroğ­lu, kent kültürünün önemine değindi. CHP’LI belediyele­rin kent kültürüne büyük önem verdiğini aktaran Kılıçdaroğ­lu, İstanbul’a büyük haksızlık yapıldığın­ı dile getirdi. Yerel seçimleri işaret eden Kılıçdaroğ­lu, şunları söyledi; “Yerel yönetimler­de ittifak yapacak mıyız? Sandıkta ittifak yapacağız. Sandıkta mutabakatı sağlayacağ­ız. Yoksul mahalleler­e pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Biz kiminle ittifak yapacağız? Önce yıllar yılı AK Parti’ye oy verip hayal kırıklığın­a uğrayan AK Partili kardeşleri­mizle ittifak yapacağız. Gelin görün belediye hizmetler nasıl veriliyorm­uş.” (ANKARA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye