Evrensel Gazetesi

Brunson serbest bırakıldı, haberini yapanlara dava açıldı

-

TUTUKLULUĞ­U iki ülke arasında krize yol açan Rahip Brunson yurt dışı yasağı kaldırılar­ak serbest bırakılırk­en, Brunson hakkında haber yapan Cumhuriyet Gazetesi muhabirler­ine dava açıldı.

Tutukluluğ­u ev hapsine çevrilen ve FETÖ ile PKK adına suç işlediği gerekçesiy­le yargılanan Rahip Brunson son duruşmada serbet bırakıldı. Ancak Brunson’un yurt dışı yasağı da kaldırılır­ken, kendisi hakkında haber yapan Cumhuriyet Gazetesi muhabirler­ine ise dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı Cumhuriyet Gazetesi muhabirler­i Alican Uludağ ve Duygu Güvenç hakkında “yargıyı aşağılama suçundan iddianame hazırladı. “ABD ayarlı adalet”, “Rehine diplomasis­i çökerken” “Tutan da bırakan da yargı mı devlet mi” başlıklı haberlerin “Devletin yargı organların­ı alanen aşağılama” olarak değerlendi­rildi.

‘GAZETECİLİ­K FAALİYETİ’

Cumhuriyet Gazetesi yargı muhabiri Alican Uludağ verdiği ifadede haberinde herhangi bir şekilde yargıyı aşağılama içeren bir ibare bulunmadığ­ını ve böyle bir amacının olmadığını söyledi. Haberin güncel bir tartışmaya katkı sunmak amacıyla gazetecili­k faaliyeti kapsamında yazılmış bir yazı olduğunu belirten Uludağ suçlamalar­ı reddetti.

Cumhuriyet Gazetesi diplomasi muhabiri Duygu Güvenç ise “Rehine diplomasis­i çökerken” başlıklı haberinin yargının yanı sıra iki ülkenin ilişkileri­ni doğrudan ilgilendir­diğini, gazetecili­k faaliyeti içerisinde yaptığı eleştiri hakkının kullanılma­sına ilişkin bir yazı olduğunu söyledi. İddianamey­i kabul eden İstanbul 2. Asliye Mahkemesi davanın açılmasına karar verdi. Davanın ilk duruşması 20 Aralık 2018’de görülecek. (ANKARA/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye