Evrensel Gazetesi

SUUDİ ARABİSTAN HEYETİ TÜRKİYE’DE

-

SUUDİ Arabistan’dan bir heyetin, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması­yla ilgili soruşturma kapsamında Türkiye’ye geldiği öğrenildi.

Ankara’ya ulaşan Suudi heyetle Türk yetkililer arasında hafta sonunda görüşmeler yapılması bekleniyor.

Suudi reformistl­er için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesind­e de yazılar yazan Kaşıkçı’dan, 2 Ekim’de resmi işlemler için gittiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolo­sluğu’na girdikten sonra haber alınamamış­tı.

Emniyet kaynakları­nca yapılan değerlendi­rmede, Kaşıkçı’nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolo­sluğu’ndan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolo­sluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul’a gelen, aralarında yetkililer­in de yer aldığı 15 Suudi vatandaşın­ın bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri­nin belirlendi­ği kaydedilmi­şti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğınca Kaşıkçı’nın kaybolması­na ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor.

Öte yandan, Levent’suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolo­su Muhammed el-uteybi’nin konutuna, elinde çantayla beyaz önlüklü bir kişinin girdiği görüldü. Binaya giren kişinin üzerinde beyaz önlük bulunduğu, elinde sırt çantası taşıdığı görüldü.

Washington Post Yazarı Cemal Kaşıkçı’nın, 2 Ekim’de evlilik işlemleri için gittiği ve bir daha dışarı çıkmadığı Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolo­sluğu önündeki bekleyiş dün de sürdü.

Çevresi polis bariyerler­iyle çevrilen başkonsolo­sluk binası önünde çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci de gün boyu bekleyişin­i sürdürdü. (İstanbul/aa)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye