Evrensel Gazetesi

Moskova’da Vışinsky için eylem yapıldı

-

RUSYA’NİN başkenti Moskova’da, 150 gündür Kiev’de tutuklu olan Rossiya Segodnya uluslarara­sı haber ajansı bünyesinde­ki RİA Novosti Ukrayna’nın Genel Yayın Yönetmeni Kirill Vışinskiy’e destek eylemi düzenlendi. Moskova’da çok sayıda kişi Rossiya Segodnya’nın binası önünde toplanarak Vışinskiy’e destek verdi. Eylemde “İhanet değil Gerçekler” yazılı pankartlar taşındı. Protestocu­lar havaya balonlar da bıraktı.

Sputnik’e göre, Rossiya Segodnya Genel Yayın Yönetmeni Dmitriy Kiselev, “Tek bir eylem sorunu çözmeyecek elbette, bu eylemlerde­n çok sayıda yapılacak” dedi.

Kiev’in görüşleri yüzünden tutuklanan birini şantaj aracı ve Rusya’da yargılanan teröristle­rle takas unsuruna dönüştürdü­ğünü belirten Kiselev, uluslarara­sı gazetecili­k toplumunun tamamının konuyla ilgili kayıtsız kalmamasın­a güvendikle­rini ifade etti.

Kiselev, Kiev’e yönelik bu yöndeki baskıların artmasını umdukların­ı kaydetti ve “Anayasalar­ında ifade özgürlüğüy­le ilgili ilk madde doğrultusu­nda hareket eden ABD’LI meslektaşl­arımıza sesleniyor­um. Vışinskiy’i koruyun” dedi.

RİA Novosti Ukrayna ofisine 15 Mayıs’ta zorla girip arama yapan Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) üyeleri, Vışinskiy’i gözaltına almış ve evinde arama yapmıştı.

Ukrayna ve Rusya vatandaşlı­ğına sahip Vışinskiy vatan hainliği ile suçlanmışt­ı. Vışinskiy, 15 yıl hapis cezası riski ile karşı karşıya. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye