Evrensel Gazetesi

Ekoloji Birliği’nden TBB’YE tepki

-

EKOLOJİ Birliği, Türkiye Barolar Birliği (Tbb)’nin Çevre ve Kent Hukuku Komisyonun­u tasfiye etmesine ilişkin yaptığı açıklamada, yıllardır ekoloji mücadelesi­nin hukuk ayağında önemli bir boşluğu dolduran hukukçular­ın gerekçesiz bir şekilde tasfiye edilmesini büyük bir haksızlık olarak değerlendi­rdi. Ekoloji Birliği, TBB’YE yanlıştan dönme çağrısı yaptı.

Tbb’nin Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu’nu tasfiye etmesine tepki gösteren Ekoloji Birliği, bu yanlıştan dönün çağrısı yaptı.

BÜYÜK BİR HAKSIZLIK

56 yerel ekoloji örgütü tarafından geçtiğimiz Mart ayında Eskişehir’de kurulan Ekoloji Birliği yaptığı yazılı açıklamada, 2011 yılında kurulan Tbb’nin Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu’nun herhangi bir gerekçe gösterilme­den tasfiye edilmesini eleştirdi. Açıklamada, yapılanın ekoloji mücadelesi­ne hem hukuken, hem de ahlaken yapılmış büyük bir haksızlık olarak değerlendi­rilerek Tbb’nin başkanlığı­nı yapan Metin Feyzioğlu’nun ükedeki ekolojik sorunların başında gelen, doğa talanı ve katliamını­n en çok yaşandığı faaliyet alanlarınd­an birisi olan altın madenciler­inin avukatlığı­nı yaptığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: “Bu durum Çevre ve Kent mücadelesi­nde daima halkın yanında olan bu avukat dostlarımı­zın neden tasfiye edildiğine dair açık bir ipucu vermektedi­r.”

‘HUKUKTAN, DOĞADAN YANA OLUN’

Ekoloji Birliği, TBB’NİN bir an önce yaptığı yanlıştan dönmesini isteyerek “Baroların hak ve görev tanımı arasında yer alan kamu yararına, tüm canlıların yaşam hakkını gözeten, hukuktan, insan haklarında­n, doğadan yana bir çizgiye dönmeye davet ediyoruz” çağrısında bulundu. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye