Evrensel Gazetesi

Otomotiv patronları yeni rekora hazırlanıy­or

-

TÜRKİYE otomotiv sektörü, 2017’yi 28.5 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ihracat rakamıyla kapatmasın­ın ardından bu yıl 31 milyar dolarlık dış satımla yeni bir rekora imza atmayı hedefliyor.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıl­arı Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, AA muhabirine, yılın dörtte üçünü geride bırakan sektörün, yukarı yönlü ivmesini sürdürdüğü­nü söyledi. Bu yılın 9 aylık döneminde sektörün yüzde 13’lük artışla bir önceki yıla kıyasla 23.4 milyar dolarlık ihracata imza attığını dile getiren Çelik, ocak-eylül döneminde otomotiv sektörünün Türkiye ihracatı içindeki oranının yüzde 19 olarak gerçekleşt­iğini vurguladı. Sektörün yıl başında koyduğu hedefleri gerçekleşt­irdiğini ifade eden Çelik, yılın başında 29 milyar dolar olarak belirledik­leri hedefi 31 milyar dolara çekerek revize ettikleri bilgisini verdi.

Eylülün, son 3 yılın aynı ayından farklı geçtiğini dile getiren Çelik, “Tatillerin az olması dolayısıyl­a bu yıl fazladan iş günü, üretimi ve ihracatı olumlu etkiledi. Yani baz etkisi fazla iş günü var. Yine de 2-3 gün fazlalığı olmasa dahi çift haneli bir büyümenin gerçekleşe­ceği bir ay olacaktı. Fazla iş günü biraz daha yükseltti” diye konuştu. (BURSA)

HAZIR GİYİM VE KONFEKSİYO­NDA 18.5 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

TÜRKİYE’NIN 2018 yılı hazır giyim ve konfeksiyo­n ihracatını­n 18,5 milyar doları bulması bekleniyor. İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe “2019 yılı hedefimiz bu yılın rakamını en az yüzde 10 artırmak ve inşallah 19.5-20 milyar doları zorlamak” dedi. Gültepe, TOKİ’DEN Anadolu’da fabrika binası yapmasını istedikler­ini söyledi. (İSTANBUL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye