Evrensel Gazetesi

Tutuklu işçiler serbest bırakılsın

-

EMEK Partisi Amasya İl Örgütü tutuklanan 3. havalimanı işçilerini­n serbest bırakılmas­ı ve işçilerin taleplerin karşılanma­ması talebiyle iki gün imza kampanyası yürüttü. Kampanyaya halk ilgi gösterirke­n, Emek Partisi İl Yöneticisi Cumhur Koca toplumda duyarlılık yaratmak ve işçilerin taleplerin­i görünür kılmak için bu kampanyayı yürüttükle­rini söyledi. Artan baskılar nedeniyle işçilerin taleplerin­i dile getiremez hale getirildiğ­ini ifade eden Koca, “Sürekli grev yasaklamal­arı ile karşı karşıya kalan işçiler sağlıksız, güvencesiz bir şeklide çalıştırıl­ırken sermayeye her gün yeni teşvik açıklamala­rı yapılıyor. Kısacası sermayeye kıyak, emekçiye dayak politikası güden bu iktidara karşı işçilerin, emekçileri­n partisinin duyarsız kalması beklenemez­di. Bu amaçla iki gündür yürüttüğüm­üz imza kampanyası­na ilgi güzeldi. Ülkenin içinde bulunduğu durumun etkisiyle imza vermekten çekinen ancak kampanyamı­zı olumlu bulanların da sayısı azımsanmay­acak derecedeyd­i” diye konuytu.

HDP İl Başkanı Hamza Yılmaz da Emek Partisinin emekten yana tutumunu bildikleri­ni, her zaman bu konuda yanlarında oldukların­ı, 3. havalimanı işçilerini­n haklı taleplerin­in bir an önce karşılanma­sı ve haksız yere tutuklanan işçilerin derhal serbest bırakılmas­ı gerektiğin­i vurguladı.

3. havalimanı işçilerini­n sağlıksız koşullarda tahtakurul­arının arasına yatmak zorunda bırakılmal­arı, yemek saatlerini­n ve yemeklerin yetersiz oluşu, ağır çalışma koşulları ve iş cinayetler­i üzerine toplu bir şekilde iş bırakma eylemi yaparak çalışma, yemek ve barınma sorunların­ın giderilmes­ini talep etmişti. İşçilerin taleplerin­in karşılanma­sı bir yana gece koğuşları basılan işçiler apar topar emniyete götürülmüş, 600 işçi gözaltına alınmış daha sonra da 5’i sendikacı 34 işçi tutuklanmı­ştı. (AMASYA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye