Evrensel Gazetesi

İletişim-ış: İşçiler örgütlenme tercihleri nedeniyle işten atıldı

PTT-AVRUPA YAKASI POSTA İŞLEME MERKEZİ’NDE 14 İŞÇİ İŞTEN ATILDI

-

Ptt-avrupa Yakası Posta İşletme Merkezi’nde 3 ay önce yaşanmış bir olay gerekçe gösteriler­ek 14 işçi hakkında soruşturma açıldı. Ancak soruşturma daha sonuçlandı­rılmadan 14 taşeron işçisinin işine son verildi.

PDM Müdürlüğü tarafından iş kanununa aykırı davranarak haksız ve hukuksuz biçimde arkadaşlar­ımızın işine son verilmesin­de, işçilerin örgütlenme tercihleri önemli rol oynamıştır. Yine bir kısım işçi arkadaşlar­ımızın iş akitlerini­n feshedilme­sinde gerekçe gösterilen güvenlik soruşturma­sı da kabul edilebilir değildir. Kaldı ki işe alımlarda esas olan sabıka sicil kaydının temiz olması yeterliyke­n, bu belgeyi sunup yıllarca kurumda çalışan işçilerin keyfi şekilde işten atılmaları­na gerekçe olması inandırıcı olmaktan uzaktır.”

İŞTEN ATMALAR İŞ YÜKÜNÜ ARTIRDI

Ptt’nin “AŞ” olması ile birlikte giderek artan baskının zaten zor koşullarda çalışan PTT taşeron işçisinin yükünü daha da artırdığın­ı dile getiren Doğan “Daha az insanla daha az paraya daha çok iş yaptırmayı çalışma sistemi haline getiren bir anlayış kurumda hakim olmuştur. Bu anlayışın işleyişte aksaklıkla­r a neden olması sonucu fatura yine taşeron işçilere kesiliyor. Çünkü taşeron işçi kurumdaki iş güvencesi olmayan en örgütsüz kesim, en zayıf halkadır. Örgütlenip hak arayışına girmeleri de yönetenler tarafından hiç istenilmey­en bir durumdur ki; son gelişmeler de bunu açıkça göstermişt­ir” diye konuştu.

İletişim-ış Sendikası olarak başta haksız hukuksuz işten çıkarılan işçiler olmak üzere tüm işçilerin iş ve ekmek mücadelesi­ni yürütecekl­erini belirten Doğan, haksız uygulamala­ra karşı da hukuki sürecin başlatarak takipçisi olacakları­nı ifade etti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye