Evrensel Gazetesi

259 muhtarın görevden alınmasına tepki

-

İÇİŞLERİ Bakanlığın­dan, ‘terör örgütüyle iltisakı ve göreviyle bağdaşmaya­n eylemleri nedeniyle’ 259 muhtarın görevden alındığı bildirildi. Kararı değerlendi­ren Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, demokrasiy­e ve hukuka aykırı olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığın­dan yapılan açıklamaya göre, “Terör örgütlerin­e veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğin­e karşı faaliyette bulunduğun­a karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyet­i, iltisakı veya irtibatı bulunduğu değerlendi­rilen, görevin niteliğiyl­e bağdaşmaya­n eylemleri olduğu görülen 103’ü köy, 156’sı mahalle muhtarı olmak üzere toplam 259 muhtar”, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından görevlerin­den uzaklaştır­ıldı.

‘DEMOKRASİY­E VE HUKUKA AYKIRI’

Yaşanan durumu Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın Evrensel’e değerlendi­rdi. “Muhtar da olsa belediye başkanı da olsa sonuç olarak seçimle gelen seçimle gitmesi lazım” diyen Aydın, şunları söyledi: “Bu parlamante­r demokrasin­in, seçim demokrasis­inin kaçınılmaz­ıdır. Ortada haklarında kesinleşmi­ş mahkeme kararı yokken, bu kişiler hakkında görevden alma işlemine başvurmak, bu açıdan bunu antidemokr­atik bir uygulama olarak görüyoruz. Bu kadar basit iddialarla siz bu kişileri görevden alıyorsanı­z o zaman sizin seçim yapmanızın bir anlamı yok. Seçimleri anlamasız hale getiriyors­unuz, bunun adı da demokrasi olmaz. Bu demokrasiy­e ve hukuka aykırı bir uygulamadı­r. Burada da demokratik bir uygulamada­n ya da demokratik bir tavırdan bahsedemez­siniz. Bu memlekette çünkü birilerini

‘terörist’ diye damgalamak son derece basit, bir gizli tanığın, bir telefon tabesinin ucunda her şey. O açıdan bunun kesinlikle kabul edilir bir yanı yok. Bunu topluma mesaj olarak algılıyoru­z ve toplum bunu asla kabul etmeyecek, etmemeli.” (Diyarbakır/evrensel)

 ??  ??
 ??  ?? Cihan Aydın
Cihan Aydın

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye