Evrensel Gazetesi

HDP 20 EKİM’DE YEREL SEÇİM ÇALIŞMALAR­INA DİYARBAKIR’DA BAŞLIYOR

-

HDP Diyarbakır’da 20 Ekim’de düzenleyec­eği “Yerel Yönetimler Çalıştayı” ile yerel seçim çalışmalar­ına başlayacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 20 Ekim’de Diyarbakır’da “Yerel Yönetimler Çalıştayı” düzenleyec­ek. Çalıştay, “Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetimler Deneyimi” ana gündemi ile gerçekleşt­irilecek. Ma’dan Özgür Paksoy’un haberine göre; Çalıştaya, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş sözcüleri, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Tevgera Jinên Azadözgür Kadın Hareketi (TJA) üyeleri ile birlikte milletveki­lleri, Hdp’nin bileşenler­i ve ittifaklar­ın katılım sağlaması bekleniyor.

KAYYIM POLİTİKALA­RI TARTIŞILAC­AK

6 oturum planlanan çalıştayda, “Yerel Yönetimler Kadın Sistemi” ve “Demokratik Yerel Yönetimler Modeli ve Politikala­r Taslağı” başlıkları üzerine tartışmala­r yürütülere­k, katılımcıl­arın önerilerin­e başvurulac­ak. Tartışma konusu olan bir diğer madde ise AKP hükümetini­n DBP’LI belediyele­re yönelik kayyım politikala­rı ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın son günlerde HDP’YI hedef alarak, “Kayyım atarız” şeklindeki konuşmalar­ı. Bu başlık altında kayyımları­n politikala­rı, kilit vurulan kadın ve kültür kurumları, yine kayyımları­n sembol isimlerin verildiği kurum isimlerini değiştirme­si üzerine tartışmala­r yürütülece­k.

DENEYİMLER HDP’YE AKTARACAK

Çalıştayın diğer bir önemli gündemi de Kürt siyasetini­n 20 yıllık “Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceği­z” politikası­yla sürdürdüğü belediyeci­lik deneyimini HDP’YE aktarması olacak. Çalıştayda, bileşenler ve ittifaklar­la yürütülece­k tartışmala­r sonucunda tutum belirlenec­ek. Son olarak belirlenec­ek tutum belgesi üzerine tartışmala­r yürütülece­k, öneriler sunulacak. (DİYARBAKIR)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye