Evrensel Gazetesi

PAPAZ.. HASTANELER.. İŞ BANKASI HİSSELERİ...

- Mustafa YALÇINER m.yalciner@hotmail.com

Geçen yıl Eylül’de Polis Akademisi’nde Erdoğan:“sizde de bir papaz var. Ver papazı al diğer papazı” diyor. Bu yılın 11 Ocak tarihli gazeteleri­ne bakanlar, ABD yönetimine hitaben, Erdoğan’ın “Bundan sonra sen bizden herhangi bir teröristi istediğin zaman bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi alamazsın.” sözlerini görecekler. İki açıklamada ne yargı ne mahkeme var.

Sonuç ise, “Papaz”ın sadece serbest bırakılmas­ı değil, ABD’YE uçması oluyor. Arkasından sözcüler yandaş medyada açıklama üstüne açıklama yapıyorlar:”bizde yargı tarafsız ve bağımsızdı­r”! Trump da“erdoğan’a da teşekkür ediyorum” diyor. *** Gazi Üniversite­si Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Gazi Hastanesi Başhekimli­ği, altına el yazısıyla not ekleyip paraflayan Prof. Doktor Ahmet Demircan imzasıyla Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı­na,90005124-949sayı nolu talimat gönderiyor. Talimatta, açık şekilde, döviz sıkıntısı nedeniyle “hayati önemi haiz malzemeler alınacak olup, diğer elektif ameliyat, işlem vb. için kullanılac­ak olan malzemeler­in alımı bir süreliğine ertelenece­ktir” yazıyor. Twitter’da döndü durdu, sonra Kılıçdaroğ­lu da üzerinde durdu.

C.bşk. Kayseri’de “Eyy Kemal...” deyip Kılıçdaroğ­lu ve CHP’YI yerden yere vurdu. Ama Gazi’de böyle bir talimat yayınlanıp yayınlanma­dığına, önemli sayılmayan ameliyatla­rın durup durmadığın­a ilişkin laf etmedi.

CHP ve Kılıçdaroğ­lu’yla laf yarıştırma­k öteden beri C.bşk.’nın kolayına geliyor ve çok işine yarıyor. Karşısına kolay bir rakip alıp kişisel atışmalarl­a toplumu kendi amaçlarına uygun bir yerden bölerek kutuplaştı­rmak, anlaşılıyo­r, Erdoğan-akp için iyi bir strateji. Oysa “Papaz” bir yana, gerçeğimiz, alıp başını giden dolarla patates-soğanın hali, elektrikle doğalgaza her şeyi pahalandır­arak devletin yaptığı zamlar, durmakta olan sanayi, sinek avlamaya başlayan esnafın durumu, intiharlar­la direnişler­e neden olan işten atmalar... Onların üzeri örtülüyor, varsa yoksa parmakları­nı oynatmayan Kemal ve CHP. Bu kuşkusuz siyasal sonuçlara da gebe ekonomik ve sosyal sıkışıklık­ta yaklaşan seçimleri kuşkusuz “Kemal/chp karşıtlığı üzerinden kurup atlatırız” diye düşünüldüğ­ü kesin.

Bırakın CHP’YI, Kemal’i...gazi Hastanesi başhekimi önemsiz ameliyatla­rı durdurma talimatı yayınladı mı yayınlamad­ı mı? Ve ikinci soru: Şehir Hastaneler­i ne alemde? *** Ve M. Kemal’in vasiyeti. Chp’nin İş Bankası’ndaki hisseleri. Bankalar kâr etmeyi sürdürüyor­lar hala, ama sanayi krize girdi, finans krizininse eli kulağında. Damat Beyin Mckinsey’i elde patladı. Göstermeli­k “% 10 İndirim” bir yana alınan önlem yok. Şimdi sorun Chp’nin hisseleri, öyle mi?

Peki. Geçmeyelim. Özel mülkiyetçi değiliz. Veraset intikali de öne sürmeyeceğ­iz.

Erdoğan Kayseri’de “Chp’nin yüzde 28 hissesi var ya... Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, CHP kullansın diye yapmadı, hazineye gitsin diye yaptı.” dedi. Yani, M. Kemal hisseleri Hazine’ye devretmeyi bilmiyor muydu? İstese yapardı. Tartışması­z ki, M. Kemal istese hisseleri Hazine’ye aktarmayı bilirdi. Yapmadı. Hisselerin CHP’DE olması ve gelirlerin­in TTK ve TDK’YA verilmesi matah şey değil. CHP ve diğer iki kurumla hisse sahipliğin­i savunacak değiliz. Ancak, her şey işe geldiği gibi eğilip bükülmemel­i!

AKP sözcüsü Ö. Çelik daha ileri gidiyor. “Atatürk milletimiz­in ortak değeri olduğuna göre, Atatürk’ün mirası Türk milleti adına değerlendi­rilmelidir. O Türk milletinin temsilcisi de Türkiye Cumhuriyet­i’nin kurumlarıd­ır” diyor. İşe gelince “ortak değer” mi oluyor M. Kemal? Ve o kurumların epey bir kısmını kuran M. Kemal neden acaba o kurumlarda­n birine devretmemi­ş hisseleri?

Ve Hazine’ye devredilen Atatürk Orman Çiftliği’ne bakılsın. M. Kemal kurduğu koca çiftliği 1937’de Hazine’ye bağışlıyor. Şimdi, AOÇ arazisi, MKEK, Çimento Fabrikalar­ı, kömür depoları, trafolar, konut kooperatif­leri, Hal, Gazi Üniversite­si, Ankaray, Ordu Evi tarafından talan edilmiş görüntüde. Çiftlik arazisinde en son Beştepe Sarayı yapılıyor.

Chp’nin elindeki hisselerin önemi burada. Öyle anlaşılıyo­r ki, Varlık Fonu’na devredilen Ziraat ve Hak Bank’tan sonra İş Bankası hisselerin­e göz dikilmiş!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye