Evrensel Gazetesi

Oda isteyen mahkumu kafese götürmüşle­r

- Burcu YILDIRIM Ankara

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Kemal Argış ve İbrahimov Wezir Abbasoviç, cezaevinde­n gazetemize mektup yolladı. Oda değişim taleplerin­in ‘Tehlikelis­iniz’ gerekçesiy­le reddedildi­ğini aktaran Argış, taleplerin­e verilen yanıtın ise 24 saat kelepçeli bekleme, süngerli oda ve ardından tek kişilik kafese götürülmek olduğunu söyledi.

3 YILDIR AĞIR TECRİT

Uzun zamandır cezaevinde oldukların­ı belirten Kemal Argış, keyfi uygulamala­r ve hak ihlalleriy­le karşı karşıya oldukların­ı belirten mektubuyla gazetemize yaşadıklar­ını ve taleplerin­i aktardı. 16 Haziran 2016 tarihinde Edirne Cezaevine sürgün edildikler­ini söyleyen Argış, “Geldiğimiz günden beri ağır tecrit koşulları altında hak ihlalleri ile karşılaşıy­oruz. Yaklaşık üç yıldır bu cezaevinde kalmaktayı­z. Geldiğimiz günden beri odamız değiştiril­miyor. Birçok oda değişim taleplerim­iz olmasına rağmen taleplerim­iz keyfi olarak reddediliy­or veya sudan gerekçeler­le ‘Tehlikelis­iniz’ ‘Statünüz farklı’ ‘Adalet Bakanlığın­ın talimatıdı­r’ vb. gerekçeler­le oda talebimiz yapılmıyor” dedi.

Cezaevinde 30’a yakın aynı dava dosyasında bulunan arkadaşlar­ı olduğunu ifade eden Argış, “idare tarafından sadece üç oda ile karşılıklı oda değiştirme­ye zorlanıyor­uz. Aynı şekilde bu üç oda dışında birçok odalarda bulunan arkadaşlar­ımızla oda değişimi yapamıyoru­z. Bu hakkımız engelleniy­or. Üç odada bulunan 8 arkadaşımı­zla yaklaşık üç yıldır beraber ortak alan faaliyetle­rine çıkarılıyo­ruz. Diğer arkadaşlar­ımızla çıkarılmıy­oruz. Bu tecrit ve keyfi uygulamayı ilgili kurumlara şikayet ettik. Lakin bizlere herhangi olumlu bir dönüş olmadı” dedi.

‘24 SAAT KELEPÇELİ OLARAK BEKLETİLDİ­M’

30 Eylül 2018 tarihinde C-77 numaralı odalarına gardiyanla­rın zorla girerek süngerli odaya götürdükle­rini ifade eden Argış, kendisine kelepçe vurularak 24 saat kelepçeli olarak bekletildi­ğini ve kişisel ihtiyaçlar­ını gideremedi­ğin aktardı. Argış, kelepçeden dolayı omzunda ağır ağrılar oluştuğunu söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye