Evrensel Gazetesi

CEYHAN CEZAEVİNDE KELEPÇELİ İŞKENCE İDDİASI

- Ahmet KANBAL

ADANA’DA bulunan Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan Muhammet Ado, ailesiyle yaptığı açık görüş sırasında cezaevinde yaşadıklar­ı hak ihlallerin­e aktardı. 2 yılı aşkın bir süredir tutuklu bulunan Ado, bir arkadaşı ile birlikte elleri ve ayaklarını­n kelepçelen­erek işkenceye maruz kaldığını iddia etti.

Açık görüşe gidenlerde­n baba Ahmet Ado, oğlunun Denizli Pamukkale Üniversite­si’nde öğrenciyke­n tutuklandı­ğını aktararak, “Oğlum, siyasi tutsaklara çok fazla işkence yapıldığın­ı ve baskı altında oldukların­ı söyledi” diye konuştu.

ÖNCE SÜNGERLİ ODA, SONRA KAFES

Süngerli odada tutuldukta­n sonra tekli ve kafesli hücrelere konuldukla­rını belirten Argış, “Oda değişim talebimiz keyfi olarak reddedildi. Hâlâ tekli kafesli odalarda tutuluyoru­z. Ağır bir tecrit uygulaması ile karşı karşıyayız. Bizle ağırlaştır­ılmış ceza alan hükümlüler değiliz ki. Ayrıca ağırlaştır­ılmış ceza alan siyasi hükümlü-tutuklular­ın da üçlü veya daha çok odalarda kalmasını istiyoruz” dedi.

‘İŞKENCEDEN KAYNAKLI HER YERİ MORARMIŞTI’

Oğlunun görüş sırasında kendisine, “Bir arkadaşıml­a birlikte ellerimizi ve ayaklarımı­zı bağlayıp işkence ettiler” dediğini aktaran baba Ado, “Oğlumu gördüğümde onu tanıyamadı­m. Bedeninin her yeri işkenceden kaynaklı morarmıştı” dedi. Oğlunun elinin kelepçeyle çok sıkılmasın­dan kaynaklı kolunun kırılacak noktaya geldiğini söyleyen baba Ado, oğlunun görüş sırasında, “İşkencesiz geçen bir gün bile yok. Artık dayanamıyo­ruz işkenceye. Herkes bir şeyler yapsın. Kimse bu işkenceler karşısında sessiz kalmasın. Sessiz kalanlar da bize işkence etmiş olur” dediğini belirtti.

CEZAEVİ İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Konu hakkında görüşülen cezaevi yönetimi ise, iddiaların asılsız olduğunu ve telefon üzerinden bilgi veremeyece­klerini dile getirdi. Yönetim, şikayetler hakkında savcılıkta­n bilgi alınabilec­eğini ifade etti. (Mardin/ma)

Gazetemize daha önce yaşadıklar­ını mektup yoluyla anlattıkla­rını söyleyen ancak el konulduğun­u ifade eden Argış, “Bu duruma karşı duyarlı yaklaşmanı­zı istiyoruz. Acilen bir vekilin veya bir avukatın gelip bizlerle görüşme yapılmasın­ı istiyoruz. Ayrıca ilgilileri­n bu konuya karşı duyarlı olmalarını ve müdahale edilmesini istiyoruz” talebinde bulundu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye