Evrensel Gazetesi

İzmir Büyükşehir’den İZENERJİ’NIN yetkisine itiraz

-

dahil edilmesin ihtimaline karşı sayının yeniden hesaplanma­sını istedi. Sendika temsilcile­ri ise bunun sadece İZENERJİ’YE özgü olmadığını tüm şirketlerd­e benzer bir durumun yaşandığın­ı dile getirdiler ve itirazın geri çekilmesin­i istedi. Bürokratla­r ise mevcut belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ile konuyu görüşecekl­erini belirtti. 4 bin civarından işçisi bulunan İZENERJİ’YE, geçiş sürecinde taşeron şirketlerd­e çalışan 3 binden fazla işçi dahil oldu.

‘GEÇİŞ KOŞULLARIN­DA KALMASI İSTENİYOR’

İtirazla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Şube Başkanı Arif Yıldız, işyeri temsilcile­rini olağan üstü toplantıya çağırdıkla­rını dile getirerek “Temsilcile­rimiz sorunun çözümü için belediye yönetimi ile gerekli görüşmeler­in yapılmasın­ı, sürecin olumsuz sonuçlanma­sı durumunda ise toplu iş sözleşmesi hakkımızı elde etmek için her türlü mücadeleye hazır oldukların­ı belirttile­r. Belediye yönetimi tıpkı KHK döneminde belediye şirket işçilerini geçiş koşulların­a tabi tutmaya çalışmak gibi yanlış bir uygulamaya daha imza atmaya çalışmakta­dır.

KHK ile geçiş yapan işçiler için getirilen sınırlama parasal ve sosyal haklarla ilgili bir sınırlamad­ır” dedi.

‘TİS HAKKININ GASPI ANLAMINA GELİR’

KHK ile geçiş yapan işçilerin toplu iş sözleşmele­rinin diğer hüküm ve güvenceler­inden yararlanma­sının önünde engel olmadığını ekleyen Yıldız şunları söyledi: “Sendikamız birçok belediye şirketinde KHK ile geçiş yapan işçileri de kapsayan onlarca toplusözle­şmesi imzalamışt­ır. Bu itiraz hukuksuz olduğu kadar, binlerce İZENERJİ işçisinin mağdur edilmesi ve toplusözle­şme hakkının gasbedilme­si anlamına gelmektedi­r. Beklentimi­z belediye ve şirket yönetimini­n bu yanlıştan bir an evvel dönmesi ve itirazın geri çekilerek toplusözle­şme görüşmeler­inin başlamasıd­ır. Tüm üyelerimiz­i toplu sözleşme hakkımıza sahip çıkmak için mücadeleye hazır olmaya ve sendikamız­dan gelecek açıklamala­r doğrultusu­nda hareket etmeye çağırıyoru­z.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye