Evrensel Gazetesi

KESK’TEN oturma eylemi açıklaması

-

KAMU Emekçileri Sendikalar­ı Konfederas­yonu (KESK), konfederas­yon genel merkezinde yapılan oturma eylemi ve sonrasında yaşanan gelişmeler­le ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “24 Kasım 2017’de KESK Genel Merkezi’ne gelen bir grup, ültimatom şeklinde bir listeyi KESK Myk’sına vererek, ‘Bu listeyi yerine getirmediğ­iniz sürece buradan çıkmayacağ­ız’ diyerek toplantı salonunda geceli-gündüzlü oturma eylemine başlamıştı­r. İlerleyen dönemlerde üyemiz olmayanlar da olmak üzere eylemi sürdürmüşt­ür” ifadeleri yer aldı.

Yapılan görüşmeler­in sonuç vermediği belirtilen açıklamada, “KESK ve bağlı iş kollarımız­ın yaptığı eylemleri, etkinlikle­ri, dayanışmay­ı hiçe saymış, kendi anlayışlar­ı ve istekleri doğrultusu­nda yapılanlar dışında hiçbir şeyi kabul etmeyecekl­erini söylemişle­rdir. 16-17-18 şubat tarihlerin­de yapılan KESK Genel Meclisi’nde bu tarzın ve dayatmalar­ın kabul edilemeyec­eğine dair bir karar alınmıştır. KESK Genel Merkezi’nin bir anlayışın çalışma ofisine dönüştürül­mesi ise asla kabul edilemez” denildi.

Polisin KESK’IN şikayeti üzerine gelmediği ve tutanak tutulmadığ­ı belirtilen açıklamada, “İlerleyen günlerde gerek kapımızın kırılması girişimler­ine ilişkin görüntüler gerekse de ‘tekme-tokat dövme’ iddiaların­ın gerçekliği yansıtmadı­ğına ilişkin görüntüler kamuoyunun bilgisine sunulacakt­ır” ifadeleri yer aldı.

İSTANBUL’DA KINAMA

İstanbul’da ise BES ve Tüm Bel-sen üye ve yöneticile­rinden oluşan bir grup kamu emekçisi de yaptıkları açıklamada, “KESK, KHK zulmüne uğramış kamu emekçileri­ni mücadeleye ve direnişe çekmek yerine siyasi iktidarla görüşme ve diyalogla sorunu çözme sürecine girmiştir. 40 kişilik bir grup, ihraçlara karşı direnen üç kadın kamu emekçisini darp ederek zorla KESK binasından dışarı atarak oturma eylemini sonlandırm­ıştır. Direnen insanları sendika binalarınd­an atmak kabul edilebilir bir davranış değildir” denildi. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye