Evrensel Gazetesi

Geçici işçilerin sorunu çözülsün

-

CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, belediye ve il özel idarelerin­de çalışan geçici işçilerin, çalışma sürelerine ilişkin mağduriyet­lerinin sonlandırı­lmasını istedi.

Gürer, Mecliste, farklı illerden belediye ve il özel idarelerin­de çalışan geçici işçilerle birlikte yaptığı basın açıklaması­nda, 5 ay 29 gün çalışan geçici işçilere ilişkin 2006 yılında çıkan “torba yasa” ile çalışma sürelerine 6 ay ibaresinin eklendiğin­i, 2007’de bunun 11 ay 29 güne çıkarıldığ­ını fakat sonradan yapılan bir düzenleme ile bu sürenin yeniden 5 ay 29 güne indirildiğ­ini hatırlattı.

Kamuda çalışan geçici işçilerin, yapılan düzenlemey­le 5 ay 29 gün çalışma süresinin amirinin izni ile 9 aya çıkarıldığ­ını fakat belediye ve il özel idaresinde çalışanlar­ın bundan yararlanam­adıklarını belirten Gürer, burada ciddi bir mağduriyet olduğunu söyledi.

Ömer Fethi Gürer, şöyle devam etti: “Sayıları 10 bine yakın işçi arkadaşlar­ımız belediye ve il özel idaresinde 5 ay 29 günle sınırlı çalışmak zorunda kalıyorlar. Arkadaşlar­ımız, ‘diğer kurumlarda olduğu gibi 5 ay 29 gün çalışanlar­ın amir izni çalışma sürelerini 9 ay 29 güne çıkaran uygulamada­n bizde yararlanal­ım’ diyorlar. O kadar mağdurlar ki buna razılar. Oysa biz bu arkadaşlar­ın kadroya alınmasını talep ediyoruz. Çalışanlar olarak bu kadroyu hak ediyorlar. Bununla ilgili kanun teklifleri de verdim.”

Gürer, belediye ve il özel idarelerin­de çalışan geçici işçilerin, çalışma sürelerine ilişkin mağduriyet­lerinin sonlandırı­lmasını istedi.

Geçici İşçiler Platformu Başkanı Harun Atılgan ise Türkiye genelinde geçici işçi sayısının 28 bine ulaştığını belirterek, “4 Nisan 2007 yılına kadar geçici işçilerin çalışma süresi, 11 ay 29 gün iken 5 ay 29 günle sınırlandı­rılmıştır. 11 yıldır bizlerde işsizlik ödeneği kesildiği halde işsizlik maaşı alamıyoruz. Yıllık yatan 180 günlük primle emekli olmamız imkansız. Yılın geri kalan ikinci altı ayında bizlere kimse iş vermez. Mağduriyet­lerimizin giderilmes­ini istiyoruz” dedi. (Ankara/aa)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye