Evrensel Gazetesi

Kazanılmış haklarımız­ı istiyoruz

-

EMEKLİLİKT­E YAŞA TAKILANLAR­A KAPI KAPATAN ERDOĞAN’A TEPKİ:

Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısı­nda konuştu. Erken yaşta emeklilik teklifine değinen Erdoğan, emekliliği hak edenleri de hedef göstererek, erken emekliliği kapattı. Erdoğan’ın hedef gösterdiği Emeklilikt­e Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşm­a ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak “Bizim amacımız erken emeklilik değil, kazanılmış haklarımız­ı istiyoruz” dedi. Akademisye­n Özgür Müftüoğlu da, “Kaynak sermayeye var ancak asıl sahibi emekçilere gelince yok” dedi.

Partisinin Meclis grubunda konuşan Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde erken emekliliği hak eden fakat yaşa takılanlar­ının durumuna ilişkin konuştu. Erdoğan, erken emekliliği hak edenleri hedef alan alarak şunları söyledi: “Dernek kurulmuş, bu derneğin başındaki hanımefend­i 1992’de sisteme dahil olmuş. Eski sistem devam etseydi 38 yaşında emekli olacaktı. Şimdi bu hanımefend­i 2020’de yani 48 yaşında emekli aylığı almaya başlayabil­ecek. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yok.” Emeklilikt­e yaşa takılanlar­ın sayısının 6,3 milyon olduğunu belirten Erdoğan, emekliliği hak edenlerin maliyet üzerinden hedef göstererek şunları kaydetti: “Bu teklifi ülkemize yıllık ilave maliyeti 26 milyar liradır. Erken emeklilikt­en yararlanac­akların tamamı göz önüne alındığınd­a toplamda 750 milyar lirayı buluyor. Biz ekonomide kurtuluş savaşı verdiğimiz dönemde böyle bir yükü ülkemizin sırtına bindirmeye hakkımız var mı diye soruyorum.”

RANT SUÇLAMASI YAPTI

Emekliler konusunda en büyük hizmetleri­nin Akp’nin yaptığını savunan Erdoğan, emeklilik durumunu gündeme getirenler­i de suçlayarak, “Bir kesimi memnun etmek adına ülkenin tüm dengelerin­i bozmaya razı olamayız. Siyasi ranta dönüştürül­memelidir. Emeklilikt­e yaşa takılanlar diyerek kampanya yapanların önemli bir bölümü resmi veya gayri resmi olarak çalışmayı sürdürecek­lerdir” ifadelerin­i kullandı.

ABD’LI Rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılmas­ıyla ilgili ilk kez grup toplantınd­a konuşan Erdoğan, “Bu konuyla ilgili olarak Türk adalet sistemi kararını verdi ve bu kararı uygulamaya koydu” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye