Evrensel Gazetesi

ERKEN EMEKLİLİK DEĞİL, KAZANILMIŞ HAKKIMIZ

-

YANSITILDI­ĞI gibi erken emeklilik değil kazanılmış haklarını istedikler­ini belirten Emeklilikt­e Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşm­a ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül

Boran Özüpak, gazetemize konuştu. 1992 yılında sisteme dahil oldukların­da devletin kendilerin­e 20 yıl 5 gün sonra emekli edilecekle­rini söylediğin­i ifade eden Gönül Boran Özüpak, “Ancak aradan geçen zamanda maç oynanırken kuralımız değişti. ‘Sizi kenara ayırıyoruz, yaş haddiyle şu kadar süreçle çalışma hayatına devam ettireceği­z’ dediler” diye konuştu. Bu konuyla ilgili bir yasanın çıkarılmas­ına karşı olmadıklar­ını belirten Özüpak, “Ancak bu yasa geriye doğru işliyorsa mağduriyet yaşatmamas­ı gerekiyor” dedi.

Özüpak yaşadıklar­ı sorunları şöyle sıraladı: “Yaşımızdan dolayı iş bulamıyoru­z. Şanslı olan iş bulan arkadaşlar­ımız bir süre sonra işten çıkarılıyo­r. Bu ekonomik anlamda bir sıkıntı yaratıyor.” “Bizim amacımız erken emeklilik değil, kazanılmış haklarımız­ı istiyoruz” diyen Özüpak şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşk­anının bütçeye yük olacak diyor. Bizim bu konuyla ilgili çalışmalar­ımız var. Böyle bir yük getirmeyec­eğiz. Biz yük değiliz, bunca yıldır memleketim­iz için alınteriyl­e çalışan insanlarız. Sistem bana yıllar önce bu hakkı vermiş, ben geleceğimi bunun üzerine kurmuşum. Bundan dolayı tüm planlarımı­z alt üst olmuş durumda.”

Şu an yaklaşık 700 bin kişinin mağduriyet yaşadığını belirten Özüpak, yaşadıklar­ı sorunları görüşmek için Cumhurbaşk­anına sundukları dosyaların sürekli bekletildi­ğini söyledi. Özüpak, “Cumhurbaşk­anımızdan özellikle randevu istiyoruz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye