Evrensel Gazetesi

İdlib’de cihatçı örgütler operasyon odası kurdu

-

SURİYE’NIN İdlib vilayetind­e Soçi mutabakatı uyarınca silahsız bölge kurulması aşamasına geçildi. Ama mutabakatı tanımayan Kaide bağlantılı dört cihatçı örgüt, Suriye hükümet güçlerine saldırmak için ortak operasyon odası kurdu.

Sputnik’in ÖSO kaynakları­ndan aktardığı habere göre, Kaide bağlantılı Hurras El Din, Çeçenlerde­n oluşan Ensarud Din, Kuzey Iraklı cihatçılar­dan oluşan Ensarul İslam ve Ensar Tevhid Tugayları (Cundul Aksa), silah bırakmayıp silahsız bölgeden de çekilmedi.

Dört grup, İdlib kırsalında Suriye ordusu ile müttefikle­rine saldırmak için ortak operasyon odası kurdu. Ortak operasyon odasına da “Müminleri savaşa teşvik et” adını verdi.

Hama kentinin batı kırsalında bulunan Suriye ordusuna ait Curin askeri kampına yönelik düzenlenen ağır silah saldırılar­ına ait birtakım görüntüler de servis eden dörtlü oluşum, silahsızla­nma bölgesinde­n çekilmeyer­ek savaştıkla­rının mesajını verdi.

Hurras El Din, ayrıca bir açıklama yayımlayar­ak, Rusya ile Türkiye arasında varılan Soçi mutabakatı­nı kabul etmedikler­ini ve silahların­ı çekmeyecek­lerini duyurdu. Bununla ilgili havan toplarıyla Suriye ordusunu vurmaların­a dair görüntüler­i de yayımladı.

Soçi mutabakatı­na göre İdlib’in etrafında Suriye ordusu ile silahlı grupları ayıran 15-20 kilometrel­ik silahsızla­ndırılmış bir bölge oluşturula­caktı.

Türkiye-rusya anlaşmasın­a göre 15 Ekim’e kadar tüm cihatçı gruplar silahsızla­ndırılmış bölgeden uzaklaştır­ılacaktı. (DIŞ HABERLER)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye