Evrensel Gazetesi

EMEP açıklaması­nı yayınlayan gazetecile­r hakim karşısına çıktı

-

AYDIN’DA Emek Partisi (EMEP) Didim İlçe Örgütünün Basın açıklaması­nı haber yapan ve yayınlayan gazetecile­rin yargılandı­ğı davanın duruşması görüldü. Duruşma avukatları­n ek süre talebi üzerine Ocak 2019’a bırakıldı.

Didim 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada gazetecile­rle birlikte yargılanan Emek Partisi Didim İlçe Başkanı Kazım Temiz ve avukatı Nihat Toktay, Didim Özgürses Gazetesi sahibi Mustafa Öğe ve avukatı Ali İhsan Aktimur, Mavi Didim Gazetesi Muhabirler­i Ergün Korkmaz ve Erdem Özden hazır bulundu.

Bir saat geç başlayan duruşma, mahkeme hakimi izinli olduğu için başka bir hakim tarafından sürdürüldü.

Duruşmada savunma yapan Mustafa Öge, yapılan suçlamayı kabul etmediğini belirterek, “Ben Didim Özgürses gazetesini­n sahibi ve muhabiriyi­m, Gazetede yayınladığ­ım basın açıklaması­nı elbette inceledim. Başka partilerin de basın açıklamala­rını haber yaptığım ve yayınladığ­ım için bunun suç olacağını bilmiyordu­m. Halen Emek Partisi ve tüm partilerin basın açıklamala­rını yayınlamay­a devam ediyorum. Gazeteci olarak tarafsızlı­ğımdan kuşku duyulmasın­a engel olmak için tüm partilerin basın açıklamala­rını yayınlamak zorundayım. Bu sebeple pişman değilim. Suç işleme kastım bulunmamak­tadır. Beraatimi istiyorum” dedi.

Avukat Nihat Toktay dosyanın tekemmüm ettiğini belirterek savunma için süre istedi. Avukat Ali İhsan Aktimur da esasa ilişkin beyanda bulunmak için süre istediği belirtti.

Duruşma Hakimi, avukatları­n talepleri üzerine davanın bir sonraki duruşmasın­ın 25 Ocak 2019 günü Saat 10.50’ye bırakılmas­ına karar verdi. (AYDİN/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye