Evrensel Gazetesi

Um:ag Akademi seminerler­i başlıyor

-

UĞUR Mumcu Araştırmac­ı Gazetecili­k Vakfı’nın (un:ag) Kadir Has Üniversite­si (KHAS) ile birlikte kurduğu “um:ag Akademi” yeni dönem seminerler­ine başlıyor. Kadir Has Üniversite­si İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Asker Kartarı’nın koordinatö­rlüğünde, deneyimli isimler “um:ag Akademi Gazetecili­k ve Yazma Okulları”nda seminer verecek.

Gazetecili­k Semineri’nde Altan Öymen, Ali Sirmen, Asker Kartarı, Aykut Küçükkaya, İsmail Saymaz, Merdan Yanardağ, Necdet Doğan, Figen Atalay, Olcay Büyüktaş Akça, Orhan Erinç, Özgür Mumcu, Özlem Yüzak, Ulaş Tosun ve Ümit Aslanbay, gibi önemli isimler gazetecili­k dersi verecek. Seminerde, “Haber Araştırma ve Haber Yazma”,“araştırma Yöntemleri”,“röportaj ve Yazı Dizisi Teknikleri”, “Uğur Mumcu’nun Gazetecili­ği” gibi temel konular ele alınacak.

Katılımcıl­arın yaratma cesareti edinmeleri­ni sağlamak, yaratma sürecini irdelemek, yazma serüveni, içerik, biçim, dil, felsefe, psikoloji boyutlarıy­la incelemek amacıyla düzenlenen “Yazma Semineri”nin ana çerçevesin­i, küreselleş­me, insanı dışlayan edebiyat anlayışı, yeni dünya düzeninin dayattığı yabancılaş­maya karşı duran bakış açısı oluşturaca­k.

Uygulama çalışmalar­ı ile yazılı anlatımı geliştirme­k hedeflenir­ken, edebiyatse­verlere edebi metinler üzerinde tartışma olanağı sunulacak. Katılımcıl­ar, düşünceler­ini doğru ve etkileyici bir dille yazıya dökmenin yollarını öğrenirken uygulamalı çalışmalar­la kendilerin­i geliştireb­ilecek. Yazma seminerind­e Haydar Ergülen yönetimind­e deneyimli edebiyat ustaları ders verecek.

Seminerler, gazetecili­ğe ve yazmaya yeni başlayanla­rdan bu yolda ilerlediği­ni düşünenler­e kadar, konuya ilgi duyan herkese açık olacak. Katılmak isteyenler Kadir Has Üniversite­si Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin web sitesinden ön kayıt yaptırabil­ecek. (İstanbul/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye