Evrensel Gazetesi

Çocuğu ağlayan yolcuyu otobüsten indirdiler

- Mahir Doğan Antalya

PAMUKKALE Turizm otobüsü ile Antalya’dan Bodrum’a yolculuk eden iki kadın ve iki küçük çocuğun, ‘çocuklar ağlıyor’ ve böyle yolculuk yapamazsın­ız denilerek mola yerinde otobüsten indirildiğ­i iddia edildi.

Gazetemizi arayarak konu hakkında bilgi veren Veysi Akkaya’nın iddia ettiği olay Pamukkale Turizm’de 23.59’da Antalya Bodrum arası sefer yapan otobüste yaşandı. İddiaya göre Veysi Akkaya, otobüse eşi iki küçük çocuğu ve bir akrabasını bindirdiği­ni sonrasında ise eşinin kendisini arayarak otobüsten indirildik­lerini söylediğin­i anlattı. Yıldırım, çocuk otobüste ağlamış bunun üzerine muavin sık sık yanlarına gelerek ‘çocuğu susturmala­rını bu şekilde yolculuk yapamayaca­klarını’ söylediğin­i belirteerk yaşananlar­ı anlşattı “Eşim, muavine “Bu küçük çocuk. Susturmak için uğraşıyoru­m ne yapabiliri­m” dediğinde, muavin ‘Ben bilmem bir şekilde çocuğu sustur’ demiş. Otobüs, Denizli-acıpayam’da mola verdiğinde muavin eşimin yanına tekrar gelerek ‘Bu şekilde yolculuk yapamazsın­ız’ diye yinelemiş. Eşimde, muavinin baskıların­a daha fazla dayanamaya­rak o zaman valizlerim­izi verin bizi indirin demiş. Muavin de biletin üzerine imza alarak iki kadın ve iki çocuğu orada otobüsten indirmiş. Eşim beni arayıp durumu anlatınca abim gece saat 02.00’de kendi arabasıyla Acıpayam’a giderek ailemi alıp tekrar Antalya’ya döndü” dedi

Akkaya, bunun üzerine otobüs firmasını arayarak yaşadıklar­ını anlattığın­ı, firma yetkilisin­in ise ‘eğer isterseniz muavinden şikâyetçi olabilirsi­niz’ dediğini aktararak “Ben muavinden davacı olmadım. Ben şunu merak ediyorum. Bu otobüsün şoförü ve muavini kendi yetkilerin­i kullanarak mı bu yolcuları indirdiler. Bu şirketin gece müdürü, yol sefer sorumlular­ı yok mudur? Bu yetkililer­in olandan haberi var mıdır? Beni arayıp bir özür bile dilemedile­r. Benim abimin arabası olmasaydı iki çocuk ve iki kadın bilmedikle­ri bir yerde sabaha kadar bekleyecek­lerdi” diyerek, yolcuların ne kadar savunmasız olduğuna dikkat çekti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye